BRUTALNO IŽIVLJAVANJE U KOSTOLCU ZBOG 10.000 DINARA: Slepog deku vezali selotejpom i tukli, baka uspela da dozove pomoć
Foto: Printscreen/Facebook, Zorana Jevtić

razbojništvo

BRUTALNO IŽIVLJAVANJE U KOSTOLCU ZBOG 10.000 DINARA: Slepog deku vezali selotejpom i tukli, baka uspela da dozove pomoć

Crna Hronika -

Elvis B. (37) i Albert M. (30) uhapšeni su zbog sumnje da su upali u kuću starijeg bračnog para u Kostolcu, mučili ih i tukli, a potom pobegli sa oko 10.000 dinara i njihovim mobilnim telefonom. Razbojništvo se kako saznajemo, dogodilo pre dva dana u Sutjeskoj ulici, a na meti su se našli deka (79) i baka (76) koji tu žive sami.

- Razbili su prozor i ušli u kuću. Prvo su savladali deku koji je slep, vezali su ga selotejpom, a zatim zarobili i njegovu suprugu. Mučili su ih i udarali u nameri da od njih saznaju gde čuvaju novac - priča izvor i nastavlja:

Mučenje

- Nesrećni ljudi su verovatno u jednom trenutku, uplašeni za svoj život, rekli gde je novac. Razbojnici su im uzeli svih 10.000 dinara koje su imali u kući, kao i mobilni telefon, verovatno da ne bi pozvali policiju - rekao je sagovornik Kurira.

Elvis B., Albert M.
foto: Printscreen/Facebook

Ipak, baka je uspela nekako da kontaktira rođaka koji živi u blizini, pa je on sve prijavio policiji.

- Brzom akcijom požarevačke policije, oni su uhapšeni neposredno nakon razbojništva. Ispostavilo se da je jedan od njih dvojice hapšen i prošle nedelje, pa pušten iz zadržavanja uz meru javljanja. Međutim, umesto da se javi policiji, on je izvršio novo krivično delo - kaže izvor Kurira.

Droga

- Prilikom hapšenja Alberta M. policija je pretresla prostorije u kojima boravi i pronašla 127 tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je neovlašćeno držao opojne droge - objasnio je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Elvis B., Albert M.
foto: Printscreen/Facebook

Dvojici razbojnika nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu određen je pritvor do 30 dana, a kako naš izvor podseća, reč je o muškarcima koji su više puta osuđivani zbog različitih dela.

- Policija i tužilaštvo su sakupili dosta dokaza, a Albert M. i Elvis B. najverovatnije neće u skorije vreme izaći na slobodu. Stariji bračni par zadobio je lake povrede, a nakon svega su otišli kod ćerke, jer su izuzetno uznemireni.

10 pljački

Pokušali da zapale žrtve

Kako pričaju komšije iz Kostolca, Albert M. i Elvis B. u njihovom kraju su navodno izvršili čak 10 pljački!

- Oni ne prezaju ni od čega, jedne noći su upali čak u 10 kuća! Priča se da su prilikom jedne pljačke čak žrtve polili uljem i pokušali da ih zapale, ali je pukom srećom izgoreo samo krevet - objasnile su komšije koje su insistirale na anonimnosti.

Kurir.rs/ J. Ivić- J.Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track