JA TEBI PLAKETU, TI MENI PIŠTOLJ! KAKO JE HRKALOVIĆ POSLOVALA SA SINDIKATIMA: Dijanini vojnici i dalje vedre i oblače!
Foto: Privatna Arhiva

ŠOKANTNO!

JA TEBI PLAKETU, TI MENI PIŠTOLJ! KAKO JE HRKALOVIĆ POSLOVALA SA SINDIKATIMA: Dijanini vojnici i dalje vedre i oblače!

Crna Hronika -

Dijana Hrkalović je u vreme vladavine MUP-om odlično "poslovala" sa sindikatima, a dok je ova ljubav cvetala šikanirano je stotine, verovatno i hiljade policajaca! Oni najbliži njoj radili su šta su hteli, a mnogi su još izvan domašaja prave policije i istražnih organa.

Pritvaranjem Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u MUP-u, iznedrilo je nove šeme zakulisanog rada u policiji. Sada su isplivale tajne kako je štitila prvog čoveka sa juga Srbije, koji u fioci Službe za unutrašnju kontrolu MUP-a ima čak dve krivične prijave podnete pod sumnjom da je činio zloupotrebe službenog položaja!

Niški policajci otkrivaju da je Srđan Jovanović, komandir Policijske stanice u Policijskoj upravi Niš, istovremeno bio visoki funkcioner Nezavisnog sindikata policije, koji je uručio plaketu zahvalnosti Dijani Hrkalović, nekadašnjoj državnoj sekretarki MUP-a, baš u vreme kada je drmala policijom. O njemu su, posle dve prijave, pisale i kolege i to sedištu MUP-a i tužilaštva.

- Moramo da vam se obratimo i ovim putem kako bi se zaštitili od šikaniranja i ukazali na kriminalne aktivnosti Srđana Jovanovića. I pored desetina naših predstavki Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) na njegovo ponašanje mi ne vidimo nikakvog pomaka i prinuđeni smo da vam se obratimo na ovaj način - navode bivši članovi Nezavisnog sindikata policije i dodaju da je Dijana Hrkaloviću dala Jovanovićevom sinu svoj pištolj, prenosi Glas javnosti.

Dijana Hrkalović, Srđan Jovanović
foto: Privatna Arhiva

Policajci optužuju Jovanovića da je „koristeći veze i uticaj izdejstvovao za sebe mesto komandira bez ikakakog konkursa, a zatim je počeo da se obračunava sa nepodobnima“.

Donedavni sindikalci se pitaju ko je dozvolio da Jovanović, na saslušanje u kancelariju SUK-a, dođe sa plaćenim advokatom i to da mu za izlazak plati 60.000 dinara platio angožavanje advokata za samo jedno saslušanje u Službi unutrašnje kontrole MUP-a.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track