Sirovu naftu prodavali kao mazut
Foto: Kurir

Hapšenja

Sirovu naftu prodavali kao mazut

Crna Hronika -
Uhapšeni se sumnjiče da su nakon utovara sirove nafte na crpnim poljima u prepravljenim autocisternama, sa specijalno izrađenim bunkerima, pre istovara istakali sirovu naftu koju su prodavali na crno kao mazut

BEOGRAD - Zbog sumnje da su krali sirovu naftu policija je uhapsila sedam osoba, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je precizirao da se uhapšeni sumnjiče da su prisvojili oko 450.000 litara sirove nafte, koju su prodavali na crno kao mazut i time pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 200.000 evra.

Dačić je precizirao da su zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj uhapšeni direktor i suvlasnik privrednog društva "5. januar" d.o.o, Goran Radonjić (48), suvlasnik tog privrednog društva Zoran

Radonjić (53) iz Omoljice, Dalibor Tomić (29) iz tog mesta, vozač u tom privrednom društvu, Mihajlo Milovanović (29) iz Kovina, takođe vozač, automehaničar Željko Mićić (37) iz Omoljice i radnik u tom privrednom društvu Goran Petrović (27) iz Pančeva.

Dačić je objasnio da je osumnjičeni Goran Radonjić u svojstvu direktora tog privrednog društva, obavljajući prevoz sirove nafte od crpnih polja Kelebija, Palić i Turija do Rafinerije nafte Pančevo, organizovao kriminalnu grupu, koja je u periodu od početka aprila do četvrtka, kada su uhapšeni, sirovu naftu prodavala kao mazut.

Oni se sumnjiče da su nakon utovara sirove nafte na crpnim poljima u prepravljenim autocisternama, sa specijalno izrađenim bunkerima zapremine oko 4.500 litara, pre istovara istakali sirovu naftu na autoplacu tog privrednog društva.

Na taj način su prisvojili oko 450.000 litara sirove nafte, koju su dalje prodavali na crno kao mazut i time pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 20 miliona dinara, odnosno oko 200.000 evra, a na štetu NIS a.d Novi Sad.

Pripadnici MUP-a Srbije nastavljaju rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju navedenog privrednog subjekta i lica.

Osumnjičeni su uhapšeni u nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, a akciju su sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije u saradnji sa Direkcijom za korporativnu zaštitu NIS-a i Višim javnim tužilaštvom u Pančevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track