DŽONIĆ MESECIMA LUKAVO KOVAO KRVAVI PLAN! Odlazio u ribolov, a onda BIRAO LOKACIJU ZA LIKVIDACIJU Đokića!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

STRAŠNO

DŽONIĆ MESECIMA LUKAVO KOVAO KRVAVI PLAN! Odlazio u ribolov, a onda BIRAO LOKACIJU ZA LIKVIDACIJU Đokića!

Crna Hronika -

Goran Džonić (59) iz Moravca, osumnjičen za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca, mesecima je planirao zločin obilazeći priobalje Južne Morave kao ribolovac kako bi pažljivo izabrao lokacije na kojima će ubiti i spaliti rođake kao i njihov automobil.

Džonić je, prema izjavama njegovih rođaka, prijatelja i komšija koji su saslušani tokom istrage, bio strastveni ribolovac te niko nije posumnjao da je počinio zločin jer je na mesto zločina išao kako bi lovio ribu. Zato on nije u prvi mah ni policiji nije bio sumnjiv, piše Blic.

Goran Džonić
foto: Printscreen/Facebook

- Svi su nam isto govorili da je Džonić išao na pecanje i dan uoči ubistva i kasnije. Mnogo njegovih najbližih je saslušano i tvrdili su da ništa po njemu nisu mogli zaključiti. Njegov dugogodišnji prijatelj rekao je da je dan nakon zločina bio sa Džonićem na pecanju i da tada nije mogao da zaključi da sedi sa osumnjičenim za trostruku zločin. Tada niko nije ni znao gde su Đokići niti su ih spominjali - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da Džonić ni u razgovoru sa inspektorima nije pravio greške već je pohvalno pričao o Đokićima. Kako objašnjava naš izvor, Džonić je po svemu sudeći mesecima planirao zločin. Razrađivao je sve detalje do najmanjih sitnica oodlazeći je na mesta gde su kasnije Đokići ubijeni i spaljeni. Želeo je da na neki način navikne ljude na svoje prisustvo na tim mestima, kako kasnije, ne bi bio sumnjiv jer bi svi koji su ga videli, rekli da je stratsven ribolovac i da tu dolazi često. Ljudi su ga viđali, ali nikome ništa nije sumnjivo jer je bio stari ribolovac.

baka Stojanka, Stojanka, Aleksinac, Đokići
foto: Kurir.rs/M.S.

Kako je istraga odmicala tako smo i mi bili više stava da je zločin mogao da uradi samo neko ko je dobro poznavao teren. Reč je o zabiti do koje može da dođe samo meštanin, objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.Da mu je ribolov bio glavna maska za zločin, potvrđeno je i nakon saslušanja njegove supruge Suzane Džonić, koja je izjavila da je u noći kada su Đokići oteti, a potom i ubijeni, Džonić rekao da ide na noćno pecanje i da to nikom nije bilo ništa čudno jer je inače išao često u ribolov u toku noći.

Pod maskom ribolovca koji stalno peca kraj reke, bez privlačenja prevelike pažnje i sumnje, Džonić je tako mogao da i narednih dana posmatra tok potrage za Đokićima u ataru Moravca i susednih sela jer je vrlo učestalo bio na pecanju.

Da podsetimo Đokići su nestali u noći između 26. i 27. septembra a njihov nestanak prijavljen je 28. septembra, nakon čega je usledila velika policijska potraga. Prvo je 2.o ktobra u ataru Tešice pronađen zapaljen automobil Đokića „folksvagen pasat“, a nedugo nakon toga, istog dana, i ugljenisana tela troje Đokića na mestu zvanom „Dudine bare“ u ataru Moravca. Oba mesta su dosta udaljena od naselja i nalaze se u priobalju Južne Morave.

Operativnim radom kriminalitičke policije na video snimcima iz kobne noći uočen je Đokićev skuter žute boje koji se u 4 časa iza ponoći vraćao iz Tešice ka Moravcu, istim putem kojim je dva sata ranije prošao Đokićev „pasat“ u pravcu Tešice, a koji je kako se sumnja vozio Džonić. Nakon što je u voćnjaku Džoinićevog sina Stefana koji je bio odsutan, pronađena zakopana vreća sa oko 43.000 evra, Džoniću su stavljene lisice na ruke. Analiza je potvrdila njegov DNK na vreći i novcu a u kući Džonićeve supruge u Aleksincu pronađen je pištolj kojim je počinjen zločin.

Uhapšeni su i Džonićevi sinovi Stefan i Milan, jer ih je otac doveo u vezu sa zločinom rekavši, na pitanje da li bi mogli da počine ovakav zločin, „pa možda bi i mogli“. Pištolj je nađen nakon što je Džonić rekao gde je sakriven pravdajući se da njegovi sinovi nemaju ništa sa ubistvom već da su ga braća K.M. i A.M. iz Moravca, poznati pod nadimkom Jojke, ucenili i prinudili da kobne noći zaustavi auto Đokića, i da je jedan od njih, navodno ubio tročlanu porodicu iz njegovog pištolja i potom mu ga vratio. No, svi dokazi iz istrage za sada povezuju jedino Džonića sa zločinom.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

01:21

FAMILIJARNO SMO PRIČALI: IZJAVA OCA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO PORODICE ĐOKIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track