DŽONIĆEV SIN SE POŽALIO ČUVARIMA U PRITVORU: Ovo je užas, kako ću da se vratim u selo? PLAŠI SE REAKCIJE MEŠTANA
Foto: Kurir.rs/D.Ilić, Printscreen/Facebook

istraga se nastavlja

DŽONIĆEV SIN SE POŽALIO ČUVARIMA U PRITVORU: Ovo je užas, kako ću da se vratim u selo? PLAŠI SE REAKCIJE MEŠTANA

Crna Hronika -

- Ovo je užas, kako ću posle svega da se vratim u selo? - požalio se svojim čuvarima Stefan Džonić, sin prvoosumnjičenog Gorana Džonića za teško ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i svoje bratanice Lidije (25) Đokić.

On je ovo rekao uoči današnjeg svedočenja četvorice njegovih kolega i jednog starešine koji su mu dali alibi za kritičnu noć između 26. i 27. septembra kada je ova porodica ubijena i spaljena u selu Moravac.

Kada je to rekao, kako nam je nezvanično rečeno, mislio je na celokupnu situaciju koja je pogodila selo koje mesec dana opseda policija i novinari. On je mislio na to da je uvučen u priču o kojoj bruji cela Srbija bez ikakve krivice. Da su Stefan i drugi sin Milan bili na svojim radnim mestima potvrđeno je "Kuriru" ranije.

Džonići, Goran Džonić, Stefan Džonić, Milan Džonić, ubistvo, porodica Đokić
foto: Privatna Arhiva

Današnji svedoci su kolege Stefana Džonića koji je u vreme ubistva bio u kopnenoj zoni bezbednosti. U sredu bi trebali, kako nezvanično saznajemo da se saslušaju majka i supruga Gorana Džonića koji će još jedno svedočenje dati u sudu, a koje je zakazano za četvrtak.

- Mi smo tog dana imali neku vrstu pretrage terena. Nisam kod njega video ništa neuobičajno, da je bio nervozan ili slično. Normalno se ponašao, nije moglo da se nasluti da je u nešto umešan - rekao je jedan od vojnika s kojima je bio u jedinici. On je naveo u Višem sudu da je cela jedinica bila na okupu.

Filip Domazet, advokat braće Stefana i Milana Džonića je rekao da je zadovoljan iskazima današnjih svedoka.

- Smatram da će se dokazati da moji branjenici nisu umešanio u ovaj težak zločin. Ja zaista ne vidim nikakvu njihovu povezanost sa tim. Ne mogu da ulazim u to šta je rekao prvoosumnjičeni, ali odbrana je sada zadovoljna u kome pravcu ide istraga - rekao je Domazet.

Na placu kuće u koju se Stefan još nije uselio, među šljivama je nađen zakopan novac, a pare su bile sakrivene i u usisivaču pa je ukupno policija pronašla 43.000 evra.

(Kurir.rs/M. S.)

Bonus video:

01:23

DŽONIĆ NIJE MOZAK OPERACIJE: NAJMANJE 10 LJUDI STAJALO IZA LIKVIDACIJE ĐOKIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track