Završeno saslušanje osam osumnjičenih za aferu Agrobanka
Foto: Print Screen

Završeno saslušanje osam osumnjičenih za aferu Agrobanka

Crna Hronika -
Saslušani su Radoslav Sekulić, Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milenković - odgovorna lica u preduzećima koja su poslovala u sistemu "Habit grupe"

BEOGRAD - Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da je završeno saslušanje osmoro osumnjičenih zbog nezakonitog odobravanja kredita u "Agrobanci AD Beograd", a da će tokom večeri biti saslušan i deveti osumnjičeni.

Kako je kazao Radisavljević, saslušani su Radoslav Sekulić, Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milenković- odgovorna lica u preduzećima koja su poslovala u sistemu "Habit grupe".

"U toku večeri biće saslušan i deveti osumnjičeni i sva ova lica će u toku sutrašnjeg dana uz krivičnu prijavu biti privedena Tužilaštvu za organizovani kriminal gde će se obaviti njihovo saslušanje", kazao je Radisavljević.

On je podsetio da su oni ranije danas privedeni Upravi kriminalističke policije zbog osnovane sumnje o umešanosti u aferu "Agrobanka".

"Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u "Agrobanci", a visina njihovih neizmirenih obaveza prema "Agrobanci" je više od 5,5 milijardi dinara", rekao je ranije Radisavljević.

On je naveo da je reč o odgovornim licima u preduzećima "Habitfarm", "Svisfarmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani".

Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka i likvidirana, rekao je Radisavljević.

Rasplet u aferi "Agrobanka" počeo je 11. avgusta kada je sudija Posebnog suda odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio pritvor osumnjičenima u trajanju do 30 dana, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tada je uhapšeno devet osoba, a među njima i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i njegov sin Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track