SUMNJA SE DA JE NAREDIO LIKVIDACIJU: Vođu kavačkog klana ispitivali u tužilaštvu o ubistvu Kapetana, kog je oteo Belivuk
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

istraga u Crnoj gori

SUMNJA SE DA JE NAREDIO LIKVIDACIJU: Vođu kavačkog klana ispitivali u tužilaštvu o ubistvu Kapetana, kog je oteo Belivuk

Crna Hronika -

Kotorani Slobodan Kašćelan i Igor Božović, koji važe za vođe "kavačkog klana", juče su saslušani u crnogorskom Specijalnom državnom tužilaštvo zbog sumnje da su naredili ubistvo visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana Mila Radulovića, zvanog Kapetan. Kako prenose Vijesti, policija i tužilaštvo prikupili su dokaze koji ukazuju da je Radulović otet 14. oktobra prošle godine, na dan kada su u naselju Spuž ubijeni Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić.

- Radulović je tada iz Spuža prebačen na tajnu lokaciju na području Kotora, gde je i ubijen - navode izvori ovog crnogorskog dnevnika.

Za ubistvo Spahića i Hodžića, podsetimo, crnogorsko tužilaštvo već je podnelo krivične prijave protiv Veljka Belivuka, zvanog Vrelja Nevojla, Marka Miljkovića, zvanog Mesar, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića.

Mile Kapetan, Marko Miljković
foto: Kurir

Podsetimo, sumnja se da su Belivuk i Miljković sa Jankovićem ilegalno u oktobru prošle godine ušli u Crnu Goru i oteli Kapetana kako bi uz pomoć njegovog Skaj telefona namamili "šklaljrace".

Osim Hodžića i Spahića, s Kapetanovog telefona, navodno su namamili i Lazara Vukićevića. Navodno, Vukićeviću su poslali sliku vezanog Belivuka uz poruku "dođi da deremo Vepra", na koju je on naseo i došao pravo u njihvou zamku u Ritopek, gde je istoga dana i ubijen.

Za to vreme, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su izvršavali zločine u Crnoj Gori, ali su svo vreme bili na Skaj vezi sa delom klana u Beogradu.

- Je li brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate ja ne mogu da ti opišem... Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa (Hodžića), odrali smo Zeta (Spahića) i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači burazeru četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - poruka je koju je navodno Miljković poslao 14. oktobra oko 22.17 sati.

Nakon toga, ostatak grupe obaveštava da je Hodžić izvadio pištolj na njih.

- Nego smo mu odmah pucali brate u glavu tri metka i ostao je sa pištoljem u ruci, eto tako smo ga ubili - obaveštava ih Miljković. Kako sumnjaju crnogorski istražitelji, Kapetan je bio prisutan tokom likvidacije Hodžića i Spahića.

Tokom saslušanja pred tužilaštvom u Beogradu, pripadnik kriminalne grupe koji je odlučio da progovori o zločinima grupe, Bojan Hrvatin, navodno je otkrio da su Belivuk i Miljković otišli tada u Crnu Goru kako bi "uhapsili" Kapetana za kog su sumnjali da za "škaljarce" vodi poslove oko ubistava i da finansira ubijene Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Lazar Vukićević
foto: MUP RS, Zorana Jevtić

- Belivuk, Miljković i Nebojša Janković dogovorili su se da odu u Crnu Goru i preko osobe koja je radila za škaljare i kavčane, a u stvari je bio samo kavčanin pronađu Kapetana. Ne znam mu ime, a znam da je on pomogao u lociranju Kapetana, za koga znam da je imao bradu, da je bio stariji i video sam mu samo sliku. U Crnoj Gori Veljko, Marko i Janković zajedno sa licem koje je odavalo informacije o škaljarcima i bilo na vezi sa Kapetanom, otkriva im štek kuću gde odlaze da uhapse Kapetana, kako bi preko njega mogli da navuku ostale, pre svega Šarca i Lazara Vukićevića - ispričao je navodno Hrvatin.

U kuću kod naselja Spuž, Belivuk je namamio Hodžića i Spahića, koji su tu ubijeni.

- Samo da vas pozdravim puno braćo, da se zahvalim svima, bez...ne znam kako se izgovara to. Prenesite nam utiske molim vas, znači dajte nam malo da nahranimo ego, umorni smo, prljavi smo, smrdimo, znači haos. Evo braćo još smo u čizmama brate, znači haos, pričajte malo molim vas - navodno je poruka koju je uveče poslao Belivuk.

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Bonus video:

02:44

ŠKALJARSKI VS KAVAČKI KLAN: Šestogodišnji rat odneo više od 50 žrtava (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track