Radisavljević: Saslušan i deveti osumnjičeni
Foto: Print Screen

Radisavljević: Saslušan i deveti osumnjičeni

Crna Hronika -
Svim osumnjičenima određeno policijsko zadržavanje od 48 sati. Oni će u nedelju biti saslušani i u Tužilaštvu za organizovani kriminal

BEOGRAD - Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u subotu veče da je završeno saslušanje i devetog osumnjičenog zbog nezakonitog poslovanja u "Agrobanci" i da je svim osumnjičenima određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, kao i da će svi oni u nedelju biti saslušani i u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Radisavljević je rekao da je reč o Nenadu Maričiću, odgovornom licu u više preduzeća, koja su poslovala u sistemu "Habit grupe".

"Svi osumnjičeni će u toku sutrašnjeg dana biti privedeni tužilaštvu za organizovani kriminal gde će se obaviti njihovo saslušanje i odlučiti o daljem toku krivičnog postupka", objasnio je Radisavljević.

Radisavljević je prethodno rekao da su tokom dana saslušani Radoslav Sekulić, Duško Sekulić, Dragomir Jovanović, Borka Filipović, Milan Stefanović, Bratislav Mihajlović, Duško Šunjevarić i Dragovan Milenković- odgovorna lica u preduzećima koja su poslovala u sistemu "Habit grupe".

Svi osumnjičeni su ranije danas privedeni Upravi kriminalističke policije zbog osnovane sumnje o umešanosti u aferu "Agrobanka".

"Radi se o licima koja su bila korisnici bankarskih kredita u "Agrobanci", a visina njihovih neizmirenih obaveza prema "Agrobanci" je više od 5,5 milijardi dinara", rekao je ranije Tanjugu Radisavljević.

On je naveo da je reč o odgovornim licima u preduzećima "Habitfarm", "Svisfarmacija", "Svis intermedikal", "Produkt trejd", "Vestern stajls", "Luton" i "Novi dani".

Ta preduzeća su kao povezana lica bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod "Agrobanke", a nad nekima je već pokrenut stečajni postupak, dok su neka već likvidirana, rekao je Radisavljević.

Rasplet u aferi "Agrobanka", počeo je 11. avgusta kada je sudija Posebnog suda odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio pritvor osumnjičenima u trajanju do 30 dana, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tada je uhapšeno devet osoba, a među njima i nekadašnji predsednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić i njegov sin Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track