BRAT RAZOČARAN NAKON PRESUDE JOVANINOM UBICI: Ovo je sramno, posle ovakve odluke mučiće nas još veća DUŠEVNA BOL
Foto: Privatna Arhiva, Kurir.rs/M.S.

ispovest

BRAT RAZOČARAN NAKON PRESUDE JOVANINOM UBICI: Ovo je sramno, posle ovakve odluke mučiće nas još veća DUŠEVNA BOL

Crna Hronika -

Brat Jovane Petković, Miljan rekao je danas, nakon presude Mladenu Gigiću (21) koji je u saobraćajnoj nesreći usmrtio mladu devojku iz Žitorađa, da je za njegovu porodicu presuda sramnja.

- Čuo sam presudu i mislim da je sramotna, ispada da jedan mladi život ne vredi ništa, da može bilo ko da ga uništi... Ovde svu odgovornost stavljam "na dušu" sudiji jer je tužilac tražila maksimalnu kaznu od 12 godina što je okrivljeni i zaslužio - naveo je Jovanin brat.

Miljan Petković
foto: Kurir.rs/M.S.

- Neću da kažem ništa što bi uvreilo sudiju ili nekoga, ali porodici je izuzetno teško jer godinu dana živimo bez Jovane. Njegov advokat je pričao da je on u teškom psihičkom stanju, a niko ne pita kako je nama bez Jovane. Posle ovakve odluke mučiće nas još veća duševna bol - rekao je Miljan.

Podsetimo, Jovana je 21. novembra prošle godine pola sata posle ponoći odvezla drugaricu kući svojim "BMW" i vraćala u svoj stan kod Medicinskog fakulteta. Stala je na crveno svetlo na raskrsnici iz Ulice Pariske Komune. Kada joj se upalilo "zeleno", krenula je pravo, a onda je sa bočne strane naleteo Mladen Gigić u svom "golfu 5" i udario je bočni deo njenog automobila odnosno baš u predelu vozačevog sedišta.

Mladen Gigić iz Niša osuđen je danas na sedam godina zatvora. U trenutku tragedije on je imao 1,38 promila alkohola u krvi. Ivan Blagojević, sudija je rekao da mu se vreme provedeno u pritvoru računa u kaznu.

(Kurir.rs/M.S.)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track