GORAN PAPIĆ IZJAVIO DA NIJE KRIV: Ministar Stefanović je tražio da Miljkovića saslušamo brzo i da ga ne zadržavamo!
Foto: Nemanja Nikolić

palata pravde

GORAN PAPIĆ IZJAVIO DA NIJE KRIV: Ministar Stefanović je tražio da Miljkovića saslušamo brzo i da ga ne zadržavamo!

Crna Hronika -

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-a izjavio je danas pred Višim sudom u Beogradu da nije kriv za trgovinu uticajem i da ni na koji način nije uticao da se u aprilu prošle godine Marku Miljkoviću pripadniku klana Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

On je objasnio da je SBPOK od Tužilaštva za organizovani kriminal dobio nalog da Miljkovića saslušaju u svojstvu građanina zbog prijave za pretnje koju je protiv njega podneo Nenad Vučković, pukovnik u Žandarmeriji.

Papić
Papićfoto: Nemanja Nikolić

- Tadašnji ministar Nebojša Stefanović zvao me je dva dana pre tog 15. aprila i decidno mi rekao "imate zahtev, treba da dođe Marko Miljković u vaše prostorije da da iskaz po prijavi Nenada Vučkovića. Odradite profesionalno, bez bespotrebnog zadržavanja i odmah prosledite tužilaštvu. " Tog 15. aprila oko podneva me ponovo zvao i bio izuzetno ljut i rekao mi je " koji deo mog naređenja nije bio jasan, rekao sam da se obavi brzo, a vi ga držite već pet sati." - ispričao je Papić tvrdeći da ništa o tome nije znao i naveo da je pozvao kolege iz beogradske policije i da je saznao da je tog dana Interventna jedinica iz drugih razloga već privela Miljkovića.

Prema rečima bivšeg zamenika načelnika, sa kolegama je dogovorio da iz SBPOk dođu po Miljkovića i odvedu ga u tu službu da da izjavu, tvrdeći da u tom trenutku nije znao da mu je automobil oduzet.

- Mi vozilo nismo ni uzimali, preuzeli smo lice obavili razgovor, vratili ga u beogradsku policiju.

Na pitanje sudije šta je značio nalog tadašnjeg ministra da razgovor bude kratak bez nepotrebnog zadržavanja lica, iako se i tada znalo ko je Marko Miljković, Papić je odgovrio i d amu i danas nije jasan taj poziv ministra.

- Nikada mi neće biti jasno zašto je ministar Stefanović mene pozvao i preskočio načelnike, kao ni zašto je pominjao brzinu u postupanju, iako je bila reč o Marku Miljkoviću. Nikada mi dok smo se družili njega nije pominjao - rekao je Papić.

On je prethodno objasnio da je bio prijatelj Stefanovićeve bivše supruge, ali da se njih dvojica već dve i po godine, otkako su se Stefanovići razveli, ne druže.

Nastavak suđenja zakazan je za 28. decembar. U nastavku suđenja odbrana je insistirala da kao svedoci budu saslušani ministar Stefanović, diretkor policije Vladimir Rebić, kao i drugi brojni funkcioneri MUP.

Kurir.rs / J.S.

Bonus video:

02:04

PAPIĆ IZJAVIO DA NIJE KRIV: Sve sam radio po Stefanovićevom naređenju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track