AMIDŽIĆA IZREŠETALI U SAČEKUŠI, A UBICAMA NI TRAGA 2 GODINE POSLE ZLOČINA: Na dan ubistva biznismena pratili u stopu! VIDEO UBICU
Foto: Kurir/S.S., printscreen

misterija

AMIDŽIĆA IZREŠETALI U SAČEKUŠI, A UBICAMA NI TRAGA 2 GODINE POSLE ZLOČINA: Na dan ubistva biznismena pratili u stopu! VIDEO UBICU

Crna Hronika -

Novosadska policija i dalje intenzivno traga za ubicom Dragana Amidžića Amidže (55), koji je likvidiran pre dve godine u Sremskoj Kamenici.

Na Amidžića je 6. oktobra 2019. godine pucano iz mraka u klasičnoj sačekuši, u trenutku kada je izašao iz restorana „Kampus”, dok je išao prema kolima, oko 20.45 časova u Sremskoj Kamenici. Ubistvo se dogodilo, na parkingu „Edukonsovog” studentskog doma, gde se nalazi i pomenuti restoran „Kampus”, a motiv je i dalje nepoznat, prenosi Dnevnik.rs.

Na mestu zločina, po nezvaničnim saznanjima, nađeno je 11 čaura kalibra 7,62 mm i dva deformisana projektila. Na svu sreću, niko od studenata i slučajnih prolaznika nije povređen.

Dragan Amidžić, ubistvo, ubijen, Sremska Kamenica
foto: Kurir/S.S.

Ekipa Službe hitne pomoći se odmah uputila na lice mesta, na parking u Ulici vojvode Putnika 68b u Sremskoj Kamenici, ali je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt. Beživotno telo Dragana Amidžića bilo je pored njegovog blindiranog BMW bugarskih registracija. Nezvanično, taj automobil je odmah odvezen u dvorište policije. Očevici kažu da se začula strašna buka i rafalna paljba iz vatrenog oružja.

Kobnog dana, oko podneva, Amidža je došao u hotel "Sajam" koji je u njegovom vlasništvu od 2005. godine. Zaposleni u hotelu su ispričali za beogradske medije da ništa što se tog dana događalo nije moglo da ukaže da će samo nekoliko sati kasnije Amidža biti izrešetan rafalima iz puške.

- U nedelju oko podneva je bio u hotelu. Tu se našao sa prijateljem, s kojim je otišao na Novosadski sajam - ispričali su zaposleni u hotelu.

Nekoliko sati kasnije, Amidža je, kao što to obično čini, otišao u kafić "Kampu" u kom se često nalazio sa prijateljima. Pretpostavlja se da je ubica duže vreme pratio svoju metu, jer je tačno znao detalje njegovog kretanja.

Dragan Amidžić, ubistvo, ubijen, Sremska Kamenica
foto: S.S.

Zatim je oko 21 sat Amidža izašao iz kafića i uputio se ka svom automobilu. Iz obližnjeg šumarka pojavio se napadač obučen u tamnu odeću, koji je sa udaljenosti od oko deset metara sasuo 11 hitaca u Amidžu. Prve informacije govore da je po biznismena bio koban metak koji ga je pogodio pravo u srce.

Pretpostavlja se i da je Amidža video svog napadača, kao i to da je pucač sa lica mesta pobegao automobilom, međutim ovi detalji još nisu zvanično potvrđeni. Nakon kiše metaka Amidža se srušio pored svog automobila. Gosti kafića ali i drugi prolaznici ispričali su kasnije da su pomislili da neko baca petarde, te da nisu previše obraćali pažnju. Međutim, zatekao ih je jeziv prizor - okrvavljeni biznismen ležao je na pločniku.

Nastala je sveopšta panika, a ubrzo je na lice mesta pristigao veliki broj policajaca. Prilazi Sremskoj Kamenici bili su blokirani satima, a policija je pregledala sve sumnjive automobile ne bi li pronašla napadača i oružje. Ipak, ništa nije urodilo plodom i za pucačem se i dalje traga. Postoje pretpostavke da se pritajio u nekom od štek-stanova u Sremskoj Kamenici.

Dragan Amidžić

Usledilo je ispitivanje očevidaca, a policija je uzela i snimke sa nadzornih kamera u okolini. Kako se u blizini nalazi studentski dom koji je pokriven dvadesetčetvoročasovnim video-nadzorom, pretpostavlja se da je makar neka od njih zabeležila i napadača.

Posebno čudno u ovom slučaju je to što ubistvo podseća na klasične dobro isplanirane mafijaške sačekuše iako Amidža nije imao policijski dosije, a svi poslovi kojima se bavio su bili u legalnim tokovima - ubica je znao njegove navike, pucao je iz automatskog oružja sa nepristupačne lokacije, ispalio veliki broj hitaca kako bi se uverio da je posao do kraja obavljen, a zatim nestao.

Ipak, to što nije imao dosije ne znači da eventualno nije imao udela u nekim mutnim radnjama. Stariji Novosađani se sećaju da je još devedesetih godina uživao u društvu svih poznatijih kriminalaca Novog Sada, te da se obogatio baš u vremenu kada je srpsko podzemlje doživelo usijanje, navodno radeći sa naftom. Posle njegovog ubistva mnogi su se prisetili i da je bio blizak sa Markom Miloševićem.

Uprkos tome što nije imao kriminalni dosije, Amidža je bio u sukobu sa zakonom zbog svog bahatog ponašanja. Kako je Kurir ranije pisao, Novosađani su za Amidžića govorili da je umislio da je bog i batina i da može da radi šta god poželi, a pamtiće ga pre svega po veoma bahatom i bezobraznom ponašanju.

Dragan Amidzic
foto: Printskrin

- Svi ga u ovom gradu znaju po bezobraznom i bahatom ponašanju! Pre svega je poznat po vožnji privatnog mlaznog aviona „galeb“. Ima običaj da leti na maloj visini i tako ugrožava ljude i kod njih izaziva strah i uznemirenje. U aprilu 2018. godine nadletao je centar grada tokom trajanja političkog mitinga, a na plaži Štrand je na svega nekoliko desetina metara izvodio akrobacije. Poznat je i po tome što „bentli“ i „porše“ vozi neverovatnom brzinom gradskim ulicama - pričao je za Kurir izvor iz novosadske policije.

Amidžić je svojevremeno izvređao tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

- Jednom prilikom je u prepunom restoranu prišao stolu za kojim je sedeo Pavličić. Samo u prvoj rečenici je persirao gradonačelniku, a onda je prešao na „ti“. Bio je to vrlo neprijatan razgovor, čija je tema bila navodni Pavličićev zahtev da kod vlasti u Beogradu izdejstvuje da Direktorat za kontrolu civilnog vazduhoplovstva zabrani da Amidžić leti iznad Novog Sada - rekao je izvor Kurira.

Kurir.rs

bonus video:

05:34

HRONOLOGIJA TRAGEDIJE ĐOKIĆA: UBICA NIJE MOGAO DA ZAVARA POLICIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track