Najnovije vesti

SASLUŠANI INSPEKTORI I INVESTITORI SA PALILULE: Malverzacijama omogućili izgradnju ilegalnih objekata i trgovali uticajem
Foto: Instant Google street view printscreen

Više javno tužilaštvo u Beogradu

SASLUŠANI INSPEKTORI I INVESTITORI SA PALILULE: Malverzacijama omogućili izgradnju ilegalnih objekata i trgovali uticajem

Crna Hronika

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, po osnovu dopune krivične prijave Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a RS, saslušani su investitori i inspektori koji su "pali" na opštini Palilula.

Saslušani su osumnjičeni V. Ć., odgovorno lice SO Palilula, na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem, M.L., građevinski inspektor GO Palilula, na okolnosti izvršenja krivičnih dela trgovina uticajem u pomaganju i zloupotreba službenog položaja, Đ.R., G.P., B.C. i Z.P., na okolnosti izvršenja krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i investitori S.H., S.S., M.B., T.D., V.Ž. i Ž.L., na okolnosti izvršenja krivičnog dela trgovina uticajem.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu će sprovesti dalju istragu u ovom predmetu.

Podsetimo, povodom malverzacija i zloupotrebe položaja da se omogući izgradnja objekata bez građevinske dozvole, 1. juna ove godine uhapšen je bivši predsednik GO Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Jovičić (34).

Dva meseca kasnije Viši sud u Beogradu ukinuo mu je pritvor i odredio mu kućni pritvor sa elektronskim nadzorom (nanogicu). Kako smo tada pisali, protiv njega i još sedmoro okrivljenih Više javno tužilaštvo vodio je istragu zbog sumnje da su omogućavali nelegalne gradnje u toj opštini.

U akciji su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track