Sekulića doveli na saslušanje s VMA

Istraga afere „Agrobanka“

Sekulića doveli na saslušanje s VMA

Crna Hronika -
Radoslav i Duško Sekulić nisu ispitani zbog lošeg zdravstvenog stanja. Sudija će danas doneti odluku ko ostaje u pritvoru

BEOGRAD - Zanemeli!Svih devetoro prekjuče privedenih zbog sumnje da su umešani u aferu „Agrobanka“ na saslušanju u policiji i u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal branilo se ćutanjem, saznaje Kurir! Posle saslušanja u Specijalnom tužilaštvu, sudija za prethodni postupak doneće odluku ko će od privedenih ostati u pritvoru.Izvor Kurira kaže da je saslušanje u Upravi kriminalističke policije proteklo u prisustvu advokata i čak četiri specijalna tužioca.- Bilo je izuzetno napeto i svi osumnjičeni su bili pod velikim stresom. Ipak, najgore je bilo Radoslavu Laletu Sekuliću, koji je dugogodišnji bolesnik i na kome se jednostavno videlo da mu je jako loše - ispričao je Kurirov izvor iz istrage.Posle saslušanja u policiji, Radoslav i njegov sin Dušan Sekulić prekjuče su prevezeni na VMA, gde su zbrinuti kao hronični pacijenti. Ipak, juče su obojica izašla pred sudiju za prethodni postupak.- Dušan i Radoslav Sekulić izvedeni su s VMA nešto malo pre 14.00 časova i uz pratnju policije prevezeni do Specijalnog suda. Ipak, zbog lošeg zdravstvenog stanja ni Radoslav ni Dušan nisu saslušani, dok su se preostali osumnjičeni branili ćutanjem - kaže naš izvor iz istrage.Kako saznaje Kurir, bliski prijatelji Laleta Sekulovića zabrinuti su za njegovo psihičko stanje i plaše se da bi on mogao da digne ruku na sebe.- Jako je teško podneo sve što se događalo prethodnih dana. Pitanje je da li će uspeti da se izbori s hapšenjem - kaže jedan od njegovih prijatelja.Rasplet u aferi „Agrobanka“ počeo je 8. avgusta, kada je na graničnom prelazu kod Sremske Rače uhapšen Dušan Antonić, bivši predsednik IO Agrobanke. Istog dana policija je uhapsila još sedmoricu njegovih saradnika, a ubrzo se sam prijavio i Antonićev sin Milan Antonić.

Miljko Radisavljević
Miljko Radisavljević

Radisavljević: Sporni kreditiSpecijalni tužilac Miljko Radisavljević ponovio je da se svi privedeni dovode u vezu s uzimanjem povlašćenih kredita u Agrobanci.- Reč je o osobama koje su bile korisnici bankarskih kredita u Agrobanci, a visina njihovih neizmirenih obaveza je iznad 5,5 milijardi dinara - istakao je Radisavljević. On je naveo da je reč o odgovornim licima u preduzećima „Habitfarm“, „Svisfarmacija“, „Svis intermedikal“, „Produkt trejd“, „Vestern stajls“, „Luton“ i „Novi dani“. Ta preduzeća su bila korisnici kredita i bankarskih garancija kod Agrobanke.

Uhapšen jedan begunacPolicija je prekjuče, posle hapšenja Radoslava Sekulića i još osmoro osumnjičenih, saopštila da su dve osobe u bekstvu. Međutim, prema saznanjima Kurira, neposredno pre zaključenja ovog izdanja uhapšena je Snežana Paunović, rukovodilac jedne od firmi u sistemu „Habitfarm“.

Imena dosad privedenih- Nenad Maričić- Radoslav Sekulić- Duško Sekulić- Dragomir Jovanović- Borka Filipović- Milan Stefanović- Bratislav Mihajlović- Duško Šunjevarić- Dragovan Milenković- Dušan Antonić- Milan Antonić- Slavoljub Korićanac- Bojan Zarić- Vehbo Papić- Boban Labović- Suad Hasović- Branimir Uzelac- Miloš Uzelac

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track