STRAŠNO: Goran Džonić dva puta potezao oružje na roditelje?
Foto: Privatna Arhiva

uKUĆANI ZNALI DA IMA PIŠTOLJ

STRAŠNO: Goran Džonić dva puta potezao oružje na roditelje?

Crna Hronika -

Rođaci bivšeg vatrogasca osumnjičenog za ubistvo Đokića tvrde da su njegovi ukućani znali da on poseduje pištolj, koji im je navodno pokazivao prošlog leta i tražio novac

Ukućani Gorana Džonića, osumnjičenog za trostruko ubistvo porodice Đokić, znali su da on ima pištolj, jer je oružje, navodno, vadio i pretio njime i svojim roditeljima, tvrdi jedan njegov rođak za Kurir.

Da podsetimo, Džonić, inače bivši vatrogasac, uhapšen je 20. oktobra zbog sumnje da je mesec dana ranije, u noći između 26. i 27. septembra, u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju.

Tela nesrećne porodice, kako se sumnja, bacio je u jamu, polio benzinom i zapalio. Automobil "pasat", kojim su se odvezli do lokacije Dudine bare, prevezao je u okolinu sela Tešica i tamo ga zapalio.

Prošle nedelje u Više tužilaštvo u Nišu stigla su veštačenja pištolja iz koga su Ðokići ubijeni, a utvrđeno je da, pored Džonićevih tragova, na pištolju ima i tragova njegovih sinova Milana i Stefana. Porodica je, s druge strane, tvrdila da oni ne znaju da on ima oružje.

Goran Đokić, porodica Đokić, Lidija Đokić
foto: Privatna Arhiva

Pretio majci

- Goran je imao pištolj i to su znali gotovo svi rođaci. Ne znamo odakle mu, ali njegovi roditelji su se pre nekoliko meseci žalili da je vadio pištolj, pokazivao ga, ali im i pretio i tražio novac. U tu priču tada niko nije poverovao, delovalo je nemoguće da bi naš Goran tako nešto uradio, ali sada ne isključujemo mogućnost da se to zapravo i dogodilo - tvrde rođaci koji su insistirali da ostanu anonimni.

- Navodno, njegova majka je ispričala rođaki da je Goran letos dva puta potegao pištolj na nju, ali je rođaka nije shvatila ozbiljno. Znali smo da on ima dugove i kredite, da je u problemu. Njegovi roditelji su radili u inostranstvu, navikao je da živi malo luksuznije od ostalih meštana Moravca - dodaju.

Kako kažu, i dalje im je teško zbog umešanosti u trostruko ubistvo kakvo se u ovom kraju ne pamti.

U šoku

- On je posle ubistva Ðokića posećivao Goranovu majku Stojanku, bio je na sahrani, pomagao. Mnogo nam je teško jer ne možemo da poverujemo da je mogao tako da se ponaša, a da je sam umešan u svirepi zločin - navode rođaci.

Filip Domazet, advokat koji zastupa sinove osumnjičenog Džonića Milana i Stefana, potvrdio je za Kurir da su veštačenja pri kraju, te da su tragovi Gorana Džonića pronađeni na vreći.

- Pretpostavlja se da je reč o vreći u kojoj je bio novac koji je naknadno sakriven u usisivaču. Iz veštačenja ostalih stvari, kao što su telefoni, odeća i drugo, nema značajnijih novosti - rekao je advokat za Kurir.

Tužno

Obeležili Lidijin rođendan

Lidija Đokić, Aleksinac
foto: Printscreen Facebook

Stojanka i Verica Ðokić, baka i strina ubijene Lidije, juče su posetile groblje u Žitkovcu na kome su Ðokići sahranjeni i obeležile Lidijin 26. rođendan. Kako smo već pisali, Lidija bi juče proslavila rođendan, a njena strina Verica najavila je da će rodbina i prijatelji otići do večne kuće Ðokića i zapaliti sveću.

Na groblju u Žitkovcu, pored bake Stojanke i strine Verice, bilo je još rođaka, ali i drugarica i drugova pokojne Lidije. Jedan od rođaka zamolio je novinare da se udalje, jer su ovaj datum, za njih izuzetno bolan, želeli da obeleže u tišini, sami.

- Provela sam poslednje trenutke s njom u mojoj sobi, pričale smo o svemu i svačemu, smejale se, ona je bila naš cvet. Mnogo nam je teško, kako baki tako i meni - rekla je Verica Ðokić prekjuče za Kurir.

Gordanini rođaci

Nije rekao da mu je žao

Reporter Kurira posetio je dom Aritonovića, oca ubijene Gordane, ali on nije bio kod kuće. Vrata je otvorila rođaka, koja je rekla da ne želi da komentariše ubistvo Ðokića.

- U svim ovim tekstovima koji su napisani nigde nisam pročitala da je Džonić rekao da mu je žao stradale porodice, da je pogođen time - kratko je rekla žena i zatvorila vrata.

Odbrana

Unuci ispaljivali čaure

Goran Džonić od početka istrage više puta je menjao iskaze, a naročito u vezi s pištoljem.

- On je najpre pričao da niko nije znao da ima oružje, a potom da je svima bilo dobro poznato da poseduje pištolj. U jednom momentu je čak rekao da su se njegovi unučići igrali tim pištoljem, kao i da su iz njega svi zajedno ispaljivali čaure - naveo je izvor Kurira upoznat sa istragom o ubistvu porodice Ðokić.

Štampano izdanje 03.12.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE!

DVA POKLONA U KURIRU! U PETAK, 3. DECEMBRA, DOBIĆETE POKLON - VIŠENAMENSKU KAŠIKU plus dodatak TV Ekran

Poklon
foto: Kurir

Multifunkcionalna ili višenamenska kašika savršena je za upotrebu kod kuće, u restoranu ili sladoledžinici.

Kada kažemo multifunkcionalna kašika, zaista to i mislimo. Možete je koristiti kod kuće za razne namene. Njom možete da vadite sredinu voća poput avokada, kivija, jer je dovoljno čvrsta. Možete je koristiti kao mericu za brašno, šećer… Ako vam nedostaje alat za sos, onda je ova kašika idealno rešenje. Pored kućne namene, može da se koristi i u restoranima, u sladoledžinicama za vađenje sladoleda.

U dodatku TV Ekran pročitajte:

Milutin Milošević: Svaka nova uloga mali je univerzum. Od Beogradskog Fantoma, po kojem ga gledaoci i danas pamte, pa sve do role psihijatra u rimejku čuvene “Dinastije”, ovaj sve popularniji glumac oživeo je brojne karaktere pred kamerom

Dragan Bjelogrlić: Moj lik Hadži Trifuna opterećen je svojom moći i zato greši

Branko Đurić Đura: Uživao sam igrajući u filmu o ćevapima iako sam 16 godina vegetarijanac

Čitajte KURIR!

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track