PRVO PLJAČKAO, PA POSTAO ŠKALJARAC U Švajcarskoj počelo suđenje Hadžićevim Pink panterima, uleteli u zlataru, pa pobegli bez plena
Foto: corfupress fonos, Screenshot

PRVO PLJAČKAO, PA POSTAO ŠKALJARAC U Švajcarskoj počelo suđenje Hadžićevim Pink panterima, uleteli u zlataru, pa pobegli bez plena

Crna Hronika -

Pred Okružnim sudom u Cirihu počelo je suđenje trojici pripadnika "Pink pantera", zbog pljačke zlatare "Graff Diamonds", dok je psotupak u odnosu na Damira Hadžića iz Užica obustavljen, pošto je on ubijen prošle godine na Krfu.

Kako prenose švajcarski mediji, te 2016. godine, banda pljačkaša nije uspela da odnese vredan plen.

Optužnica

- U optužnici koja je podignuta protiv "Pink pantera", među kojima je i likvidirani Hadžić, navodi se da je banda dugo planirala pljačku. Članovi "Pink pantera" kupovali su skutere i džip "Touareg" u Nemčkoj i Italiji, a tablice su krali po Nemačkoj. Nabavili su maljeve i pištolje i skoro svakodnevno su išli u izvidnicu radnje i planirali put bekstva - navode mediji detalje sa suđenja.

Oni dodaju da su se u maju 2016, na dan pljačke džipom zakucali u izlog zlatare.

- Pokojni Hadžić vozio je "touareg" i svom silibnom se njime zakucao u zlataru. Od udarca je udubljen prednji deo prozora i vitrina koja je bila teška 370 kilograma, a tom prilikom vitrina je otišla skroz na drugi kraj prostorije - prenose mediji:

Zlatara, Pljačka
foto: Thnikstock

- Međutim, iako su "panteri" pokušali da uđu u zlataru to nije bilo moguće, jer su kolima blokirali pristup radnji, pa su pobegli bez plena. Ipak šteta na zlatari je bila skoro 300.000 franaka. Pljačkaši posle toga pobegli za Beograd.

Smrt na Krfu

hadžić i alan kožar izrešetani na krfu u julu 2020.
hadžić i alan kožar izrešetani na krfu u julu 2020.foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Damir Hadžić, osim što je bio deo bande "Pink panter", bio je i visokopozicionirani član škaljarskog klana. Izrešetan je 23. juča 2020. na Krfu zajedno sa Alanom Kožarom, a veruje se da su stradali u obračunu sa kavačkim klanom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track