SKANDAL U PRIŠTINI! SRBIN OSUMNJIČEN ZA RATNI ZLOČIN: Umesto da mu vrate otetu imovinu Albanci ga bez osnova uhapsili! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

ISTRAGA

SKANDAL U PRIŠTINI! SRBIN OSUMNJIČEN ZA RATNI ZLOČIN: Umesto da mu vrate otetu imovinu Albanci ga bez osnova uhapsili! (VIDEO)

Crna Hronika -

Njega kosovsko tužilaštvo sumnjiči da je od januara do juna meseca 1999. godine u selu Butovcu učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju građana Prištine

Pred Specijalnim Tužilaštvom u Prištini danas je u postupku protiv Dušana Arsića, koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Butovce, saslušan svedok Artan Krasnići.

Kako je kazala Jovana Filipović, advokat osumnjičenog Dušana, saslušavanje je trajalo više od osam sati, a odbrana se nadala će specijalni tužilac sprovesti istragu na najbolji mogući način jer će se kako je naglasila, samo takvom istragom potvrditi da je Dušan Arsić nevina osoba koja je u pritvoru bez osnova.

- Ono što najviše zabrinjava odbranu jeste previše “slučajnosti” koje se dešavaju od avgusta meseca do danas.

Naime, Dušan Arsić je u avgustu mesecu saznao daje njegova imovina uzurpirana i zbog zaštite svoje imovine vodi postupak pred Osnovnim tužilaštvom u Prištini ali i parnični postupak pred Osnovnim sudom u Prištini koji je pokrenut 20. avgusta ove godine - ističe advokatica Filipović i dodaje da samo tri dana pošto je Arsiće podneo zahtev kojim traži zaštitu imovine, tuženi protiv njega podnosi prijavu policiji za navodni ratni zločin.

Dušan Arsić
foto: Printscreen/Youtube

Advokat optuženog Arsića, Jovana Filipović je nakon završenog iskaza Krasnićija istakla da je svedok dao drugačije izjave u odnosu na one koje je davao u policiji.

"Menjao je svoje iskaze, a mi kao odbrana sumnjamo u celokupan predmet i nadamo se da će tužilac sprovesti dobru istragu, jer jedino dobra istraga u ovom slučaju može pokazati da je Duško Arsić nevin", poručila je Filipovićeva.

Ona je napomenula da je Duško Arsić radi zaštite imovine na Kosovu podneo tužbu sudu 20. septembra, a Artan Krasnići je svoju izjavu policiji dao samo tri dana kasnije, 23. septembra ove godine.

"Imovina Arsića se trenutno vodi na ime - Bedri Priština. Dušku Arsiću je prećeno, on nije osoba koja gaji mržu prema albanskom stanovništvu, čak je bio i oženjen Albankom", dodala je advokatica Filipović.

Simptomatično je i to, kako kaže advokatica, da je Arsić dato državljanstvo Kosova, pre desetak dana kada je uhapšen.

"Kako je moguće da neko bude podoban i dobije državljanstvo, a istog dana kad preda za ličnu kartu bude uhapšen", pita se advokatica Filipović.

Inače, Arsić je uhapšen 8. decembra na administrativnom prelazu Jarinje, kada je išao sa Kosova i Meothije u centrlanu Srbiju.

Njega kosovsko tužilaštvo sumnjiči da je od januara do juna meseca 1999. godine u selu Butovcu učestvovao u nasilnom proterivanju i iseljavanju građana Prištine i okoline, kao i da je navodno zaustavio jedno maloletno lice, pa ga je zajedno sa drugim pripadnicima paravojne jedinice maltretirao.

Kurir.rs/Novosti/Kosovo-online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja