KOLUMBIJSKA MAFIJA UNAJMLJENA ZA VIŠE LIKVIDACIJA U CRNOJ GORI: Mete trebalo da budu krivci za nestanak TONE KOKAINA!
Foto: MARVIN RECINOS / AFP / Profimedia

ISTRAGA OZNAČENA KAO TAJNA

KOLUMBIJSKA MAFIJA UNAJMLJENA ZA VIŠE LIKVIDACIJA U CRNOJ GORI: Mete trebalo da budu krivci za nestanak TONE KOKAINA!

Crna Hronika -

Prema svedočenju policajaca Boris Anđušića i Nikole Žižića, lica koja su saslušavali rekla su da su došla u njihovu zemlju zbog ubistva. Informacije o osobi koju je trebalo da ubiju, rekli su tada, trebalo je da dobiju neposredno pre dela

Prošlo je više od godinu dana kada su u Nikšiću uhapšeni Goran Brajović (26) i kolumbijski državljani Kostan Kasa Hose Aleksandar (44) i Kaisedo Bandoja Huan David (29) zbog sumnje da su pripremali više ubistava zbog droge nestale sa broda, ali se do danas nije saznalo ko je trebalo da im bude meta, niti koji ih je od dva zaraćena crnogorska klana angažovao.

Sve što je otkriveno da je meta trebalo da bude neko ko je "kriv za nestanak tone kokaina". Istraga planiranja ovih zločina je označena kao tajna!

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala svedočili su u Višem sudu u Podgorici u nastavku suđenja Goranu Bajoviću i Kolumbijcima optuženim da su formirali kriminalnu grupu u pripremali više ubistava članova jednog kriminalnog klana.

Prema svedočenju policajaca Boris Anđušića i Nikole Žižića, lica koja su saslušavali rekla su da su došla u njihovu zemlju zbog ubistva. Informacije o osobi koju je trebalo da ubiju, rekli su tada, trebalo je da dobiju neposredno pre dela.

- Kolege iz CB Nikšić su me informisale da su dva državljana Кolumbije ilegalno prešla granicu i ušla na teritoriju Crne Gore. Saopšteno mi je i da su kod njih pronađeni kriptovani telefoni. Obavio sam razgovor sa optuženim Aleksandrom koji mi je rekao da je osuđen za ubistvo i da je povod što dolazi u Crnu Goru ubistvo osobe koja živi u Crnoj Gori, a koja je "kriva za nestanak tone kokaina".

Peru, Belgija, kokain, kafa
foto: peruansko tužilaštvo

Opisao je okolnosti kako je došao u zemlju i rekao da mu je osoba iz Кolumbije pod imenom Pasija nudila 25.000 evra za to ubistvo. On je kazao da ga je Pasija povezao sa drguim optuženim koji je isto iz Кolumbije - izjavio Anđušić.

I inspektor Žižić je naveo da mu je optuženi David tada rekao da je u Crnu Goru došao zbog zadatka da izvrši teško krivično delo.

Svi svedoci porekli su da je od osumnjičenih izjava uzimana pod bilo kakvom prinudom.

Okrivljeni su, međutim, u ranijoj odbrani iznosili da to što je u optužnici navedeno ne priznaju i da nisu došli u Crnu Goru zbog ubistva osobe čiji je identitet trebalo da saznaju po dolasku, a za koje je trebalo da im bude isplaćeno 25 hiljada evra. Pri svojim dobranama ostali su i kasnije.

Kaseido Bandoha Huan David (29) i Kostana Kasa Hose Aleksander (43) crnogorska policija je uhapsila 2. avgusta 2020. godine u Nikšiću. Pre ilegalnog ulaska u tu zemlju Kolumbijci su, navodno, boravili u Hrvatskoj od marta iste godine. Prema onome što su mediji tada pisali, po hapšenju su rekli da su u tokom boravka u Splitu čekali informacije o tome ko im je meta.

Do trenutka hapšenja, kojem je prethodila rutinska kontrola, navodno, nisu saznali ni koji ih je od crnogorskih zaraćenih klanova unajmio, a ni to koga je trebalo da ubiju.

Prema navodima iz Specijalnog tužilaštva, drugi pripadnici kriminalne organizacije su im obezbeđivali hranu i novac za troškove boravka, a uz pomoć drugih pripadnika kriminalne organizacije ilegalno u preko planina prešli crnogorsku granicu.

Kako su organi reda saopštili, prikupljeni dokazi govore da su dvojica državljana Kolumbije u Crnoj Gori imali zadatak da liše života najmanje jednu osobu, pripadnika kriminalne organizacije.

Cela istraga i predmet označeni su kao tajni.

Kurir.rs/Vijesti/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track