09:15

Nekadašnji operativac DB-a o povezanosti Arkana sa SSDB

novi detalji

OVO JE JEDINI DOKAZ DA JE ARKAN RADIO ZA SSDB: Lupili smo pečat kad mu se rodio prvi sin POZNATO I ZBOG ČEGA JE IZBAČEN IZ SLUŽBE

Crna Hronika -

Željko Ražnatović Arkan od mladosti je radio za Saveznu službu državne bezbednosti. Nakon raspada SFRJ moguće da su ga preuzeli vojna ili srpska tajna služba. On nije bio slobodan strelac kao što se pretpostavlja.

Ovo za Kurir tvrdi hrvatski advokat Anto Nobilo, nekadašnji tužilac u Hrvatskoj, koji je pred sam početak rata u bivšoj Jugoslaviji uhapsio Ražnatovića, ali i nekadašnji operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić koji je otkrio do sada nepoznate detalje o vezi Arkana i SSDB-a.

- Arkan je radio od mladosti za SSDB. Bio je angažovan za određene operacije. Bio je jedan od najboljih. Mi smo inače prekinuli sve odnose sa Arkanom 1983. na 1984. godinu jer je pucao gumenim mecima na dva policajca - rekao je nekadašnji operativac u jutarnjem programu Kurir televizije.

Spasić je naglasio da je Arkan pravio probleme jer je stalno izazivao incidente i pri tome se pozivao na službu.

- Dobio sam odobrenje da nakon jednog hapšenja odem u zatvor kod Arkana. Obavio sam razgovor. Rekao sam mu da ne priča da radi za nas jer nam samo pravi probleme. To mi je naredio podsekretar za državnu bezbednost - rekao je Spasić.

Božidar Spasić
foto: Kurir televizija

Jedini dokument koji dokazuje da je Arkan radio za SSDB prema Spasićevim rečima jeste njegova zdravstvena knjižica.

- Kad mu se rodio prvi sin lupili smo mu pečat na zdravstvenu knjižicu da može da ide u dom zdravlja MUP-a u Durmitorskoj na preglede - rekao je Spasić i dodao da je Arkan stalno zloupotrebljavao čak i taj dokument.

Božidar Spasić
foto: Kurir televizija

Ražnatović je inače oslobođen iz hrvatskog zatvora nakon intervencije iz Beograda.

- Nikad nam se nije zahvalio za puštanje. Pitao sam ga jednom što je mene uvukao u priču. Odgovorio je da su ga tako nagovorili iz Srbije - rekao je Spasić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:25

Božidar Spasić otkrio detalje hapšenja Ražnatovića uoči rata u Hrvatskoj ARKAN HEKLERE KUPIO OD IRAČANA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track