PROFIL: Ubica s Marjana ne može da doživi orgazam

Ni narkoman, ni beskućnik

PROFIL: Ubica s Marjana ne može da doživi orgazam

Crna Hronika -
Ubica Meksikanke Selene napašće opet. Inspiriše ga TV, jači je i mlađi muškarac između 35 i 40 godina, ima stan..., smatra splitski neuropsihijatar Mijo Milas

SPLIT - Splitski neuropsihijatar i sudski veštak, doktor Mijo Milas, napravio je psihološki profil ubice Meksikanke Selene Margarit Graciano Macedo (31) na splitskom Marjanu - po kojem nije reč o narkomanu niti o beskućniku, već o devijantnoj osobi koja bi mogla ponovo da napadne.

"Moja procena je da je počinitelj jači i mlađi muškarac, starosti između 35 i 40 godina, koji ima stan i koji gleda televiziju.

Pretpostavljam da je sadistički nastrojen i da je imao vrlo negativna iskustva sa ženama. Mislim da godinama nije uspevao da ostvari normalan pristup i odnos s njima i da nije normalno mogao da doživi orgazam, nego da je uz TV gradio svoj imaginarni svet, razmišljajući kako će napasti neku ženu", naveo je Mijls, prenela je Hina.

Milas pretpostavlja da je počinitelj duže vreme u svojoj glavi gradio sliku napada na žene, frustriran što godinama nije mogao ostvariti vezu s nekom devojkom, te da je s tim ciljem, naoružan nožem, i šetao i vrebao Marjanom."Moje je mišljenje da je i pre lutao s namerom da počini ovakvo delo, no ovo je prvi put da su mu se okolnosti poklopile i da je uspeo u svojoj nameri", kazao je Milas.

Pretpostavku da je ubica sve to gradio uz televiziju, Milas kaže da ga na takvo razmišljanje navodi detalj sa samolepljivom trakom, kojom je devojka bila vezana budući da, kako kaže, selotejp do sada nije korišćen u ubistvima u Hrvatskoj. "Verovatno je to video u američkim filmovima", naveo je Milas koji kaže da nije sklon pretpostavci o više od jednog počinitelja.

Što se tiče samog zločinačkog čina, splitski neuropsihijatar pretpostavlja da je žrtvi vrat prerezan tokom silovanja, nakon čega je "ubica doživeo orgazam", a nakon toga je devojku vezao, odvukao do rupe i zakopao.Milas navodi i da će se ubica pritajiti narednih 10-15 dana, a da nakon toga preti opasnost da ponovo napadne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track