12:29

Boža Spasić: Ovo hapšenje je jedno od najvećih u Evropi, pa i šire

Strogo

STAVITE U KAVEZ UBICE I DRŽAVNE ČINOVNIKE! Spasić nam otkriva: Ovo hapšenje je jedno od NAJVEĆIH U EVROPI AKO NE I ŠIRE

Crna Hronika -

Boža Spasić, bivši pripadnik Državne bezbednosti, za Kurir televiziju otkrio nam je njegovo mišljenje o Belivuku i kako bi suđenje trebalo da izgleda.

- Ova godina je jedna spektakularna godina kada govorimo o zbivanjima u tom kriminalnom - političkom svetu. Ova godina je bila izuzetno jaka, jer najbitnije ubice su sklonjene sa ulica. Kada mi to govorimo, pričamo o tome kako su to njihovi međusobni obračuni, ali vi nikad ne znate kada će se izaći iz tog kruga i kad počnu da stradaju deca i nedužni ljudi - rekao je Spasić za Kurir televiziju.

Boža Spasić
foto: Kurir Televizija

Bivši pripadnik Državne bezbednosti otkrio nam je da je hapšenje ove mafijaške grupe jedna od najvećih u Evropi.

- Ove ubice, oni su svi pred sudom izjavili da se brane ćutanjem. To nam opet govori da se i u okviru njihove mafijaške organizacije nalazi sistem. Podsećam da se smatra, bar iz mojih nekih kontakata sa bivšim inostranim kolegama , oni smatraju da je ova akcija policije, hapšenje ove mafijaške grupe, jedna od najvećih u Evropi ako ne i šire. To je ceo svet pratio - istakao je Spasić.

- Policija je veoma mudra, ovaj deo policije koji vodi istragu vode 3 do 4 čoveka i iza vrata im stoji predsednik države jer je on kondinator svih tih službi. Poenta jeste kada imate državne činovnike koji su umešani sa kriminalom, veoma je teško jer se tu tragovi uništavaju - rekao je Spasić.

Boža Spasić
foto: Kurir Televizija

Spasić nas je uputio i u istragu o Slaviši Kokezu i Dijani Hrkalović.

- Protiv Kokeza se vodi istraga, pošto se tu radi o finansijama to je jedna veoma kompleksna istraga. Imate dokaze čovek ušao u Ritopek nikad više nije izašao ili slike ubistva, ovde ih nemate i vi morate da dokazujete. Morate biti strpljivi. Recimo državna sekretarka, najvažnije kada se borite protiv mafije je da eliminišete taj finansijski deo, znači hapsite ih da ne mogu da rade i da presečete njihove državne tokove kao ove sa državnim funkcionerima. Dijana Hrkalović je za njih više beznačajna, bila je značajna dok je mogla da ih propušta, sada kada im ne znači više ništa dali bi milijarde da nestane - rekao je Spasić.

Boža Spasić
foto: Kurir Televizija

Bivši pripadnik Državne bezbednosti rekao je da bi trebalo osim ubica staviti i državne činovnike koji su učestvovali u isti kavez.

- Apelujem da ovo suđenje treba da bude kao u Italiji, nemojte samo da nabijete u kavez Belivuka i ostalih 30 momaka. Stavite u kavez i ostale državne činovnike koji su im pomagali. Tako rade Italijani i ostale zemlje koje se bore protiv mafije. Oni su bili deo zajedničkog poduhvata i treba da vide kako to izgleda. Mnogi će odustati posle toga - rekao je bivši pripadnik Državne bezbednosti.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:37

Spasić ŠOKIRAO priznanjem! Samo sam hteo da ustašama presedne Nova godina, a onda je smislio pakleni plan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track