MAFIJAŠKA PORODICA: Pomahnitali mladić sin poznatog kriminalca po kome je i dobio nadimak - CUNER! OCA MU UBILI ZEMUNCI! (VIDEO)
Svojevremeno hapšenje Malog Cunera, Foto: MUP

Marko Guzijan divljao na terazijama

MAFIJAŠKA PORODICA: Pomahnitali mladić sin poznatog kriminalca po kome je i dobio nadimak - CUNER! OCA MU UBILI ZEMUNCI! (VIDEO)

Crna Hronika -

Jovan Guzijan ubijen je 5.oktobra 2002. godine oko 22. 40 sati u pucnjavi na Novosadskom putu po nalogu Dušana Spasojevića Šiptara. Bio je sa još dvojicom u crnom "golfu 4". Bagzi je vozio audija iz kog su pucali Mile Luković i Sretko Kalinić

Marko Guzijan zvani Mali Cuner koji u naletu besa noćas automobilom "audi A8" porazbijao staklene izloge na lokalima na Terazijama potiče iz kriminalne porodice pošto mu je pokojni otac Jovan Guzijan Cuner bio predvodnik jedne od najvećih mafijaških grupa u Zemunu, a ubili su ga pripadnici zemunskog klana 2002. godine.

Jovan Guzijan Cuner pripadnik je stare garde sa beogradskog asfalta, ali nije bio u žestokim sukobima sa kriminalcima iz drugih delova grada i gotovo uvek se držao samo Zemuna. U tom gradu je bio u sukobu sa Draganom Ugarkovićem Ugarom koji je na kraju ubijen.

Guzijan je 1999. godine postao venčani kum pevacice Lele Andrić i Srđana Adžemovića Adžema, najboljeg prijatelja Sredoja Šljukica Šljuke.

Posle ovog kumstva Guzijanov zemunski klan i Šljukićeva grupa sa Zvezdare su se veoma približile jedna drugoj i postale gotovo ista ekipa, sa kojima je ratovao Ugar.

Držao je nekoliko auto-otpada, voleo je automobile, oružje i golubove.

Jovan Guzijan Cuner
Jovan Guzijan Cuner

Ubijen je 5.oktobra 2002. godine oko 22. 40 sati u pucnjavi na Novosadskom putu po nalogu Dušana Spasojevića Šiptara. Bio je sa još dvojicom u crnom "golfu 4".

U jednom trenutku put im je preprečio sivi "audi a6" i dva napadača su otvorila vatru na njih, iz automatske puške "kalašnjikov". Ispaljeno je više od 30 metaka, a meta ovog napada bio je upravo Cuner, koji nije imao šanse da preživi.

Na taj način se Spasojević osvetio za ubistvo svog druga Ugara i ujedno sprečio Cunerovo udruživanje sa Čumetom. Spasojević se plašio da se Cuner ne udruži sa Ljubišom Buhom Čumetom.

Bagzi je vozio audija iz kog su pucali Mile Luković i Sretko Kalinić.

Inače, Jovanov najmlađi sin Marko Guzijan zvani Mali Cuner (31) je javnosti postao poznat još kada je 2007. godine kao maloletnik, sa svega 16 godina u pečenjari "Uno" u Zemunu ubio Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22).

Za taj zločin osuđen je na osam godina maloletničkog zatvora. Od tada se pričalo da uvek nosi pancir strahujući od krvne osvete.

Takođe, Mali Cuner je 2017. uhapšen zajedno sa Vojislavom Mitkovićem zbog sumnje da su oteli, mučili i brutalno pretukli mladića iz Zemuna.

Podsetimo, Marko Guzijan je noćas vidno iznerviran pošto su ga u klubu sklonili sa bine, zapretio obezbeđenju da će im "pokazati ko je on". Seo je za volan audija A8, da bi potom krećući se iz pravca Nušićeve ulice prošao između kluba i bašte i zaleteo se u izlog. Onda se dao u bekstvo preko Trga Nikole Pašića, gde je takođe porušio ogradu.

Automobil kojim je uleteo u izloge na Terazijama iz pravca Nušićeve ulice zaustavljen je na teritoriji opštine Palilula. Međutim, u kolima nije bio Guzijan, već njegova kuma, i to pod dejstvom alkohola, koja je zadržana na trežnjenju.

Prema nezvaničnim informacijama, naloženo je da se skinu snimci sa kamera iz okoline kluba ispred kog se desio incident, kao i da se pribave izjave oštećenih i svedoka.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja