ZEMUNSKI KLAN SUROVO MUČIO NEPOSLUŠNOG DILERA! Otkriveni STRAVIČNI detalji zločina iz 2002. godine za koji SIMOVIĆU PONOVO SUDE
Foto: MUP Srbije

ukinuta prvostepena presuda

ZEMUNSKI KLAN SUROVO MUČIO NEPOSLUŠNOG DILERA! Otkriveni STRAVIČNI detalji zločina iz 2002. godine za koji SIMOVIĆU PONOVO SUDE

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu bivšem pripadniku "zemunskog klana" Milošu Simoviću (41), kojom je bio osuđen na godinu dana zatvora jer je učestvovao u otmici i zlostavljanju "neposlušnog" narko-dilera Zorana A. u decembru 2002. godine. Naloženo je novo suđenje Simoviću zbog "pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja".

Prema optužnici, Simović je zajedno sa "zemuncima" Dušanom Krsmanovićem, sada pokojnim Milanom Jurišićem i Vladimirom Milisavljevićem, koji se nalazi u zatvoru u Španiji, učestvovao u Zoranovoj otmici. Kako se navodi, odvezli su ga do kuće Krsmanovića i tamo ga svirepo mučili kako bi ga "ubedili" da drogu prodaje samo za njihov klan.

Udarali su ga u glavu i telo rukama i nogama, lopatom, gvozdenom kukom za meso i zašiljenom štanglom. Kada je oštećeni gubio svest, polivali su ga hladnom vodom, pa mu zabijali kuku za meso u usta i podizali ga u vis, nastavljajući da ga udaraju. Potom su mu deo ofingera čekićem zabijali u anus, upaljačem mu palili mošnice, šibali po tabanima...", piše u optužnici.

Krsmanović je zbog toga još 2004. osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora, dok je protiv Milisavljevića postupak razdvojen, a u odnosu na Jurišića je okončan zbog njegove smrti.

Simović je bio u bekstvu sedam godina i ovo je četvrta presuda protiv njega od 2010. godine, kada je uhapšen. Naime, u julu prošle godine osuđen je na šest godina zatvora, jer je tokom 2010. pištoljem ranio "kolegu" iz klana Sretka Kalinića, dok su bili u bekstvu u Hrvatskoj.

Obojica su prethodno osuđeni na maksimalne kazne od po 40 godina zatvora za zločine "zemunskog klana" i ubistvo premijera Zorana Đinđića. Osim toga, Simović je osuđen i na 30 godina za ubistva koja je počinio, navodno, za račun Luke Bojovića. Simović trenutno izdržava kaznu u "Zabeli".

Kurir.rs/Informer

bonus video:

00:20

Porodična kuća gde se dogodilo ubistvo u Somboru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track