UŽIVO 6. DAN POTRAGE ZA MATEJEM: Rečna policija i Žandarmerija na terenu, češljaju sve redom! Potraga za Splićaninom NE PRESTAJE
Foto: Stefan Stojanović MONDO

NESTAO u noći između 30. i 31.

UŽIVO 6. DAN POTRAGE ZA MATEJEM: Rečna policija i Žandarmerija na terenu, češljaju sve redom! Potraga za Splićaninom NE PRESTAJE

Crna Hronika -

Nastavlja se potraga za Matejem Perišem iz Splita, koji je u noći između 30. i 31. nestao u Beogradu, nakon što je istračao iz kluba "Gotik".

Policija i Žandarmerija i danas pretražuju Savu i svaki ćošak kod Beton hale.

U potrazi za nestalim Matejem Perišem pomažu i ribari, koji su, kako saznajemo, Rečnoj policiji ustupili sonar.

Oglasio se ambasador Hrvatske u Srbiji

Hidajet Biščević, ambasador Hrvatske u Srbiji, razgovarao je s novinarima nakon sastanka s Nenadom Perišem, ocem Mateja Periše koji je nestao u Beogradu 30. decembra nakon što je izašao iz kluba "Gotik" oko 2.30 časova.

- Sat vremena sam bio s ocem nestalog mladića. Iskazali smo mu podršku u ovim teškim trenucima i rekli da smo mu i dalje na usluzi. On podnosi sve s hrabrošću i snagom. Najteže mu je da prevlada period neizvesnosti s ljudske strane i okruženju u kojem ima medijskih špekulacija i nagađanja.

Uključeno i Više javno Tužilaštvo

Više javno Tužilastvo u Beogradu obavešteno je u svim merama i radnjama iz njihove nadležnosti koje se odnose na potragu za 27. godišnjem mladićem iz Splita, saznaje Pink.rs.

U pitanju su DNK naredbe za izuzimanje tragova koji bi trebalo da doprinesu sklapanju mozaika i rasvetljavanju misterioznog nestanka Mateja Periša.

00:21

Šesti dan potrage za Matejem: Rečna policija pretražuje Ušće

Dežurnim ekipama na terenu priključio se i ministar MUP-a Aleksandar Vulin.

00:14

Ministar Vulin sa rečnom policijom traga za nestalim Matejem

On zajedno sa njima plovi Ušćem i traga za nestalim Matejem.

Otac nestalog Mateja: Samo želim da mi nađu sina

Nenad Periš, otac mladića koji je nestao u Beogradu, Mateja Periša komentarisao je i odnos s MUP-om Srbije i dosadašnji tok istrage, objavio je zagrebački Jutarnji list.

- Ja samo želim da se moj sin nađe. Pokušavam biti trezven. Pokušajte shvatiti moj vapaj. Hvala svima na pomoći i saosećanju, od Beograda do mog Splita i predsednika Vučića, koji je pokazao da brine o tom slučaju - rekao je Nenad, jedva zadržavajući suze.

Progovorio Perišev drug

Jedan od najbližih Matejevih prijatelja, 29-godišnji Splićanin koji s njim radi dugi niz godina kao skiper, upućen je u deo detalja te misteriozne beogradske noći.

1 / 6 Foto: Stefan Stojanović MONDO

On kaže da je moguće da je došlo do onog klasičnog obračuna u noćnom klubu, pijanog bahaćenja i nekih pretnji. Međutim ostaje misterija zašto je samo Matej istrčao iz kluba i što je time hteo da postigne.

Više o tome šta je rekao pročitajte OVDE!

Nađen taksista

Taksista kojeg je Matej zaustavio u noći kada je nestao je nađen. To je potvrdio Matejev otac za Jutarnji koji je dodao i da znaju šta je taksista rekao njegovom sinu.

Taksista u snimku koji je javnost videla jedan je od dva ključna svedoka koji su poslednji razgovarali sa Splićaninom samo nekoliko minuta pre nestanka.

Taksista koji je odbio da primi nestalog Mateja Periša, lociran je dan nakon što je policija pregledala snimke, i reč je o čoveku koji nije član nijednog udruženja, odnosno, vozi samostalno.

Stigla i žandarmerija

Pored policije, stigli su i pripadnici Žandarmerije koji plove Savom u potrazi za Matejem.

00:12

Žandrarmerija traga za Matejem

Policija i danas patrolira kod Beton hale i pretražuje delove uz obalu.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da srpska policija normalno radi svoj posao kada je reč o potrazi za Matejem i napominje da je situacija kritična jer je u toku već šesti dan potrage.

- On je 800 metara dalje od restorana u kojem je bio, prema poslednjem snimku, ušao u Savu - kaže Spaisć i dodaje da je potraga juče bila teška, te da je policija morala da skloni čamce sa reke, jer je u jednom momentu naišla ogromna količina granja.

Mateja od trenutka prijave nestanka traže policija, ronioci, ali i spasioci Mreže za opasnost Srbije. Potraga je sinoć trajala do 18 sati, kada je prekinuta zbog mraka i otežanih uslova.

Matej Periš, Beton hala, potraga
foto: Kurir

Podsetimo, prijatelji su prijavili da je Periš nestao tokom izlaska u klub "Gotik" u Beton hali, kao i da su ga poslednji put videli oko 02.30 sati, ali su se u ponedeljak pojavili snimci na kojima se vidi kako mladić koji odgovara opisu Splićanina od 01.47 sati do 02.51 trči Karađorđevom ulicom, zatim Travničkom i Savskom promenadom, pokušava da zaustavi taksi, pa na kraju silazi stepenicama u ledenu Savu i počinje da pliva.

Matej Periš, potraga
foto: Kurir

Navodno, pre nego što je ušao u vodu, mladić je neko vreme bio u napuštenom hangaru u blizini.

- Spli­ća­ni su te ve­če­ri bi­li u re­ze­r­vi­sa­nom sme­šta­ju, po­tom su oti­šli u re­sto­ran bli­zu „Go­ti­ka“, pa u „Go­tik“. Tu su ko­n­zu­mi­ra­li spid i si­n­te­ti­č­ke dro­ge, a navodno su naručili četiri flaše viskija i šest flaša vina. Ovo sa­zna­nje um­no­go­me obja­šnja­va Ma­te­je­vo po­na­ša­nje ko­je su za­be­le­ži­le ka­me­re. On je ve­ro­vat­no od ve­će ko­li­či­ne dro­ge po­čeo da ha­lu­ci­ni­ra, mo­žda je do­bio i ma­ni­ju go­nje­nja, umi­slio da ga ne­ko ju­ri, a mo­žda je u re­ku sko­čio da se ohla­di - objasnio je Ku­ri­rov izvor iz istra­ge.

1 / 4 Foto: Jovan Mladenović

Ro­nio­ci su ju­če pre­tra­ži­va­li re­ku baš na me­stu na kom je, su­de­ći po sni­m­ku, mla­dić po­čeo da pli­va. In­spe­k­to­ri su ju­če na tom me­stu pro­na­šli i ne­ko­li­ko pre­d­me­ta ko­ji bi se mo­gli do­ve­sti u ve­zu s ne­sta­lim.

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO:

06:01

SVE O NESTANKU MATEJA! Bezbednjak izneo ALARMANTNE DETALJE: Postoji mogućnost umešanosti PRIJATELJA, naveli istragu na KRIVI PUT!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track