00:14

Ministar Vulin sa rečnom policijom traga za nestalim Matejem

Učinićemo sve da nađemo Mateja

VULIN O MATEJU: Ima određenih saznanja! Šta god bilo, prvo će saznati porodica! Nema dana da me Vučić ne pita ima li pomaka

Crna Hronika -

Učinićemo sve da nađemo Mateja, nije to medijska senzacija, poručio ministar

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve da pronađe nestalog Splićanina Mateja Periša, poručio je ministar Aleksandar Vulin i naveo da postoje određena saznanja o nestanku 27-godišnjeg mladića, ali da će konačan ishod prva saznati njegova porodica.

VULIN SE LIČNO UKLJUČIO U POTRAGU ZA NESTALIM MATEJEM: Patrolira čamcem sa Žandarmerijom i Rečnom policijom (KURIR TV)

Aleksandar Vulin, čamac, potraga, Matej Periš
foto: Stefan Stojanović MONDO

"Ako se potvrdi dobro i loše, prvo će porodica saznati šta god da je, a tek onda javnost. Nije to medijska senzacija", rekao je Aleksandar Vulin i dodao da se neće odustati od potrage, saopštio je MUP.

Nema dana da predsednik ne pita...

Ministar Vulin je takođe rekao da se o ovom slučaju posebno i svakodnevno interesuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Nijedan dan otkako se to desilo nije prošao da me predsednik Vučić nije pitao da li ima nešto novo, da li ima pomaka. Možemo da zamislimo patnju tog oca, sestara nestalog Splićanina. Ono što mogu da kažem u ovom trenutku je da mi ne stajemo, niko ne može ništa da zameri policiji, dajemo sve od sebe, radimo apsolutno sve“, istakao je ministar Vulin za TV Pink.

„Naši operativci su sa ocem razgovarali više puta, kao i sa njegovim prijateljima, konobarima, obezbeđenjem. Ronioci Žandarmerije su se uključili, rečna jedinica radi, sve što je u moći jedne policije mi radimo. Znamo gde je iznajmljen stan, gde se kretao, ali kasno je prijavljen nestanak. Nije bilo sukoba niti nasilja u klubu. Otac je prepoznao svog sina na nekoliko snimaka. Porodica će prva saznati bio dobar ili loš ishod, ali će prva saznati", poručio je ministar Vulin.

„Srbija je bezbedna zemlja, Beograd je bezbedan grad, kod nas se ne dešavaju takve stvari da neko nekoga napadne, opljačka ili ubije nekog, to se vrlo retko dešava“ , poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ukazao je, međutim, da je nestanak mladića kasno prijavljen, ali da su sve kamere proverene i da svi operativci rade svoj posao.

"Onog trenutka kada smo dobili prijavu, prepoznali smo koliko je to značajno, jedan mladi život je ugrožen", istakao je Vulin.

Aleksandar Vulin, čamac, potraga, Matej Periš
foto: Stefan Stojanović MONDO

Ministar je rekao da su operativci razgovarali sa mladićevim ocem Nenadom Perišem više puta, kao i sa njegovim prijateljima, konobarima, obezbeđenjem iz klubova, te da Žandarmerija sa svojim roniocima istražuje teren.

Dodao je da se isključuje sukob unutar kluba i da ne želi ništa više o tome da govori.

1 / 16 Foto: Stefan Stojanović MONDO

Nestanak Splićanina Mateja Periša MUP-u je prijavio njegov prijatelj 31. decembra u 18 časova. Periš je došao u Beograd na doček Nove godine.

Kurir.rs/TV Pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja