OVO SU DETALJI O DIJANI HRKALOVIĆ KOJI SU IZAZVALI NEVERICU: Ilegalna promena imena, provokativne slike, sef pun para...
Foto: Zorana Jevtić

NIKA RINA, BUKOVSKI, luksuzan stan, lisice isped palačinkarnice

OVO SU DETALJI O DIJANI HRKALOVIĆ KOJI SU IZAZVALI NEVERICU: Ilegalna promena imena, provokativne slike, sef pun para...

Crna Hronika -

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović 2. marta naći će se na pred sudom. Ona se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Od čelične lejdi srpske policije u senci, kako su je mediji prozvali kada je bila deo MUP, preko optužbi za saradnju sa najkrvavijim klanom Veljka Belivuka, do instagram senzacije i hapšenja ispred palačinkarnice, Hrkalović je prešla neobičan put.

1. Ilegala i promena imena

Pošto je 2019. godine napustila funkciju u MUP, Dijana Hrkalović se povukla u ilegalu. Skoro dve godine od nje nije bilo ni traga ni glasa, a onda je otkriveno da je mesec dana po odlasku iz MUP, promenila ime u Nika Rina. Mediji su kasnije objavili ličnu kartu na kojoj se vidi njena slika i ime Nika Rina. Ovu ličnu kartu koristila je četiri meseca, da bi krajem novembra 2019. godine vratila svoje "staro" lično ime Dijana Hrkalović.

2. Instagram sa provokativnim slikama

I dok dve godine o njoj nije bilo nikakvih vesti, u julu 2021. Dijana Hrkalović odlučila je da otvori instagram profil. Javnost je tada ostala zatečena jer je bivša funkcionerka MUP počela da objavljuje slike na kojima je u potpunosti našminkama, često u oskudnoj odeći, a slike su uvek pratili citati čuvenog Čarlsa Bukovskog.

Dijana Hrkalović
foto: MUP Srbije, Kurir
Dijana Hrkalović
foto: Printscreen

3. Na saslušanje pod lekovima na smirenje

Nakon što je počela istraga protiv klana Veljka Belivuka, Hrkalović je dala izjavu, a na saslušanje je došla nakljukana lekovima za smirenje. Tada je odbila testiranje na poligrafu, a rekla je da zbog navodne bolesti nije u stanju da skoncentrisano razgovara sa inspektorima!?! Kako je Informer već pisao, na gotovo sva pitanja odgovarala je sa: 'ne znam' i 'ne sećam se', a čak je rekla da ne poznaje ni policajca sa kojim je svojevremeno bila u emotivnoj vezi!?!

4. Ogroman novac u sefu i luksuzan stan

Nakon što je, upravo zbog optužbi da je manipulisala dokazima u slučaju ubistva koje se stavlja na teret Belivukoj grupi, prvi put uhapšena u oktobru prošle godine, policija je pretresla njen luksuzni stan na Voždovcu i u sefu našla oko 50.000 evra. Kako su tada pisali mediji, stan Dijane Hrkalović odiše enormnim bogatstvom u svakom kvadratu. U stanu ima saunu, na terasi fontanu, a nameštaj je najmoderniji luksuzni italijanski.

5. Puštanje na slobodu, pa lisice isped palačinkarnice

Dijana Hrkalović puštena je da se brani sa slobode 10. decembra. Odmah je otišla u svoj svoj stan, a na Instagramu se obraditila pratiocima porukom "Dobro veče. Ja se malo vratila. Hvala svima na podršci". Međutim, na slobodi se nije dugo zadržala - već 24. decembra ponovo se našla iza rešetaka. Ona je tada uhapšena ispred palačinkarnice u blizini stana, dok je čekala svoju omiljenu poslasticu sa nutelom i plazmom. Od tada nalazi se u centralnom zatvoru, gde čeka početak suđenja.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja