Najnovije vesti

PRODUŽEN PRITVOR BOMBAŠU IZ NOVOG SADA: Đorđe Markov ostaje iza rešetaka do 13. marta, PRILIKOM HAPŠENJA NOSIO KILOGRAM EKSPLOZIVA
Foto: Youtube Printscreen

Ročište 18, januara

PRODUŽEN PRITVOR BOMBAŠU IZ NOVOG SADA: Đorđe Markov ostaje iza rešetaka do 13. marta, PRILIKOM HAPŠENJA NOSIO KILOGRAM EKSPLOZIVA

Crna Hronika

Đorđu Markovu (28) iz Zemuna, kod kog je prilikom hapšenja 5. aprila prošle godine u Novom Sadu pronađen kilogram eksploziva velike razorne moći, ponovo je produžen pritvor, koji može trajati do 13. marta, pa će na ročište zakazano za 18. januar biti doveden iz zatvora na Klisi.

Na početku glavnog pretresa, koji je nedavno morao da se odloži zbog dojave o postavljenoj bombi u zgradi novosadskog suda, Markov je priznao izvršenje krivičnog dela, koje mu se optužnicom stavlja na teret, a to je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Đorđe Markov snimljen kako unosi eksploziv u zgradu
Đorđe Markov snimljen kako unosi eksploziv u zgradufoto: Youtube Printscreen

- Ja, u potpunosti, priznajem delo koje mi se optužnicom stavlja na teret - rekao je Markov, koji je iznoseći svoju odbranu rekao da je pre hapšenja živeo sa roditeljima u Zemunu koji su ga izdržavali.

Markov je uhapšen nedaleko od zgrade u Ulici Ilije Birčanina u novosadskom naselju Detelinara, a na snimku sa nadzorne kamere u ulazu u zgradu u kojoj stanuje penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća, koji je i ranije bio meta "bombaških" napada, vidi se da muškarac osumnjičen za nošenje eksplozivne naprave, sa zaštitnom maskom preko lica i torbom, ulazi u zgradu bez ikakvih problema. Posle kraćeg zadržavanja je sa istim rancem, u kom je nađen eksploziv, napustio zgradu.

Dalibor Bogdanović Boća na meti bombaša
Dalibor Bogdanović Boća na meti bombašafoto: Privatna Arhiva, Slađana Stojanović

Inače, penzionisani policajac Dalibor Bogdanović Boća bio je na meti bombaša i u maju 2019. godine, kada je na istoj adresi podmetnut eksploziv ispod sedišta njegovog džipa, koji je aktiviran daljinski u momentu kada je izlazio iz kola. On je tada teško povređen i zbog zadobijenih povreda amputiran mu je deo leve noge.

Ovaj bivši radnik novosadske policije penzionisan je nakon ranjavanja 2014. godine, u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada.

Za njim je raspisana međunarodna poternica, zbog sumnje da je, zajedno sa Danijelom J, koji se nalazi u pritvoru jer se u međuvremenu predao, 2. septembra 2021. u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, učestvovao u ubistvu MMA borca, Uroša Stefanovića (27) i ranjavanju Gorana Kovačevića Goranca (47).

1 / 5 Foto: S.S.

(Kurir.rs/ Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja