LAŽNA VEST HRVATSKIH MEDIJA: MATEJEVOJ MAJI NIJE ODUZET PASOŠ! Drugovi Splićanina progovorili o DVE BOCE VISKIJA
Foto: Privatna Arhiva, screenshot Instagram

zBUNJUJUĆA INFORMACIJA jUTARNJEG LISTA

LAŽNA VEST HRVATSKIH MEDIJA: MATEJEVOJ MAJI NIJE ODUZET PASOŠ! Drugovi Splićanina progovorili o DVE BOCE VISKIJA

Crna Hronika -

Hrvatski Jutarnji list objavio je da prijateljica Mateja Periša, Splićanka Maja s kojom je nestali mladić komunicirao kobne večeri, ne sme da napusti Srbiju jer joj je srpska policija oduzela pasoš, ali, kako Kurir nezvanično saznaje u policiji, to nije tačno.

S Majom, tom devojkom, navodno se pre više od desetak dana u Beogradu sreo, i to ispred zgrade policije, i Nenad Periš, Matejev otac. List prenosi Nenadove reči da je Maja rekla kako nije uspela da ostvari komunikaciju sa Matejem. Tek treba da se utvrdi tačnost te izjave.

U međuvremenu, policija nastavlja da ispituje Matejeve prijatelje u Splitu. Ustanovljeno je da je društvo iz Splita naručilo po bocu viskija od dva različita konobara u "Gotiku", pa su zbog toga bila i dva računa, a navodno sada Matejevi drugovi tvrde da su oni nazdravljali bocom viskija koju je platio Matej u vreme kada je on već bio nestao.

"Kombi je preuzeo jedan mladić u 10 sati ujutro. Kontaktirali su nas i-mejlom, uredno uplatili za iznajmljivanje kombija do 2. januara, ali su se javili da će produžiti rentu i vratili ga 4. januara posle podne. Bio je uredan, opran, nije bilo nikakvih problema, vratio ga je mladić koji ga je i preuzeo. Nas policija nije kontaktirala vezano za najam kombija. Mladić je bio tužan kad je vratio kombi i ništa ga nismo ispitivali", rekao je zaposleni u firmi iz zagrebačke Dubrave u kojoj je iznajmljen renoov kombi kojim su Matej i njegovo društvo otišli u Beograd.

Porukom se Jutarnjem iz Beograda javio Matejev otac Nenad.

"Sve radnje potrage i istrage intenzivno se nastavljaju i MUP RH sarađuje prema zahtevima upućenima od strane MUP Srbije", napisao je Nenad Periš.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Bonus video:

00:27

Matej Periš skače sa litice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track