BILO JE STRAŠNO, ZIDOVI SU SE ODJEDNOM SAMO SRUŠILI: Ispovesti potresenih očevidaca s pijace Stari Merkator (FOTO, VIDEO)
Foto: Ana Denda

URUŠAVANJE DELA KROVA I PLAFONA U NOVOM BEOGRADU

BILO JE STRAŠNO, ZIDOVI SU SE ODJEDNOM SAMO SRUŠILI: Ispovesti potresenih očevidaca s pijace Stari Merkator (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

BEOGRAD - Odjednom su se srušili zidovi. Kao da je sve palo. Bilo je užasavajuće. Jedna žena je baš teško povređena - rekla je jedna starija žena za Kurir posle obrušavanja dela krova i plafona na novobeogradskoj pijaci Stari Merkator koja se nalazi između ulica Bulevar Mihajla Pupina i Palmira Toljatija.

PRVI SNIMCI NESREĆE NA PIJACI STARI MERKATOR: Prvo se urušio krov a onda i plafon! 7 povređenih, jednog izvlačili vatrogasci VIDEO

1 / 19 Foto: Ana Paunković

Ona je, kaže, bila na mestu gde je pao zid i dodaje da je bilo strašno.

Kako Kurir saznaje, posredi je plafon koji pokriva ventilaciju.

- Površine 20 puta 5. Urušio se zid celom dužinom. U pitanju je nešto što je rađeno pre 30 i više godina - kaže izvor Kurira.

Jedan od prodavaca kaže da se sve odigralo u sekundi.

00:35

Nesreća na pijaci Stari Merkator

- U pitanju je obloga od ventilacije. Čuo se strahovit zvuk i odjednom se samo pojavila prašina. Ljudi su se uspaničili i čuli smo neke povike odozdo. Svi su počeli da izlaze napolje. Nikome više nije svejedno...

1 / 32 Foto: Stefan Stojanović MONDO

Drugi prodavac s pijace kaže da se čula velika buka.

- Jak zvuk urušavanja se čuo, prvo smo pomisli da su palete pale, jer se to često dešava. Odjednom se pojavio oblak prašine i onda su svi jurnuli dole da vide šta se događa, čuo sam da ima nekoliko povređenih - kaže on za Kurir.

Merkator, Stari Merkator
foto: Ana Denda

Drugi očevici kažu da je samo nešto lupilo i to odjednom.

- A onda smo čuli da je pao plafon. Navodno, teže je povređena radnica cvećare - rekla je jedna od radnica na pijaci.

01:35

KURIR NA MESTU NESREĆE NA PIJACI STARI MERKATOR: Čuo se jak prasak i vriska! Bilo je mnogo krvi

Vlasnik tezge na samom ulazu u pijacu kaže da ovakvu stvar nije u životu doživeo.

- Srušio se ceo plafon. Video sam narod kako panično beži odozdo i odmah sam potrčao da vidim šta se to događa. Kada sam sišao dole, od prašine nije moglo ništa da se vidi. Čuo sam da ima nekoliko povređenih i da je jedna žena teško povređena.

00:09

PRVI SNIMCI JEZIVE NESREĆE NA PIJACI MERKATOR: Prvo se urušio krov a onda pao i plafon! 4 povređena, jednog izvlačili vatrogasci

Kurir.rs/J.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track