SPAVAŠ LI MIRNO, UBICO? Bilbord u Loznici digao prašinu, oglasilo se tužilaštvo povodom pogibije Ivanke Mićić (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

prošla cela godina od tragedije

SPAVAŠ LI MIRNO, UBICO? Bilbord u Loznici digao prašinu, oglasilo se tužilaštvo povodom pogibije Ivanke Mićić (FOTO)

Crna Hronika -

U vezi sa saobraćajnom nesrećom u kojoj je pre godinu dana, 28. januara, nastradala Ivanka Mićić (62) na putu Loznica-Tršić, danas se "povodom interesovanja javnosti, posredstvom medija", saopštenjem na svom sajtu oglasilo Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Loznici.

Ivanka Mićić
foto: Kurir/T.I.

"Obaveštavamo javnost da se u OJT Loznica vodi krivični postupak protiv okrivljenog D.Đ. iz Loznice zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, da je u toku postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji u okviru kojih su obavljena brojna i raznovrsna veštačenja, da se trenutno veštaci medicinske i saobraćajne struke izjašnjavaju po primedbama i odgovaraju na pitanja u vezi zajedničkog nalaza koji su dali, a paralelno se postupa i po predlogu punomoćnika oštećene Mićić Mirjane za preduzimanje novih dokaznih radnji", navode iz lozničkog Tužilštva.

Ivanka Mićić
foto: Kurir/T.I.

OJT Loznica će posle svih završenih veštačenja prikupiti i druge potrebne dokaze ukoliko se ukaže potreba za istim, radi potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom, stoji dalje. Kako tvrde iz OJT u Loznici ono "preduzima sve radnje kako bi se odluka u ovom predmetu donela u što kraćem roku, ali na dužinu trajanja postupka ne može uticati iz objektivnih razloga, jer se ne može predvideti koliko će svakom veštaku biti potrebno vremena da obavi traženo veštačenje i s obzirom na činjenicu da su stranke u postupku iznele zahteve za preduzimanje novih dokaznih radnji". Na kraju zaključuju da je u "konkretnom slučaju OJT Loznica postupala prema odredbama važećih zakona i ustanovljenim procedurama predviđenim istima, što će nastaviti i dalje da čini".

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Podsetimo, Kurir je pre dva dana pisao da se uoči obeležavanja godišnjice saobraćajne nesreće u kojoj je nesrećnu ženu udario automobil, a vozač koji je pobegao sa mesta nesreće uhapšen je tek 23. februara, na elektronskom bilbordu u centru Loznice na kome je i fotografija Ivanke Mićić, pojavilo pitanje "Spavaš li mirno ubico?".

Kako je rekla Ivankina ćerka Mirjana Mićić, bilbord treba da podseti javnost kako ni posle godinu dana ništa nije učinjeno na ovom slučaju i da do sada niko nije zakonski sankcionisan zbog toga što je ugašen život njene majke.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track