NJEGOVO TELO NIKAD NIJE PRONAĐENO: Slučaj Mateja Periša podseća na MISTERIOZNI nestanak čuvenog pevača i PROMENU IDENTITETA
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

analiza stručnjaka za bezbednost

NJEGOVO TELO NIKAD NIJE PRONAĐENO: Slučaj Mateja Periša podseća na MISTERIOZNI nestanak čuvenog pevača i PROMENU IDENTITETA

Crna Hronika -

Mladić iz Splita Matej Periš (27) nestao je, u noći između 30. i 31. decembra, kada je ostavio svoje drugove u beogradskom klubu "Gotik" i od tada mu se gubi svaki trag.

Stručnjak za bezbednost iz kriminalnog centra DBA Ratomir Antonović kazao je danas da postoji nada da je Matej živ, pominjući da je jedan pevač nestao devedesetih godina i da do danas njegovo telo nije pronađeno. Naveo je da postoji mogućnost da je taj pevač želeo da počne neki drugi paralelni život.

Matej Periš
Matej Perišfoto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

Reč je čuvenom pevaču narodne muzike, Dušanu Dušku Kostiću 1996. godine izgubio se svaki trag. Prema zvaničnoj policijskoj verziji izvođač legendarnog hita "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja" u predvečerje 13. maja te godine skočio je sa Pančevačkog mosta u Dunav i tako izvršio samoubistvo. To, međutim, niko nikad nije potvrdio.

Njegova životna priča mnoge je podsetila na Mateju Periša, koji je nestao pre tačno mesec dana. Antonović je rekao da treba da se ispita u kakvim je odnosima sa roditeljima bio Matej Periš.

- Treba ispitati u kakvim je odnosima bio sa roditeljima, da li je želeo da ode od njih, a da im se ne javi. Ovo sve ukazuje i na mogućnost da se zavara trag, s tim što treba ispitati i sve okolnosti koje su prethodile njegovom nestanku - rekao je Antonović.

Ratomir Antonović
Ratomir Antonovićfoto: Kurir televizija

Nestanak Duška Kostića

Za Duškovu suprugu, takođe pevačicu Nevenku Nenu Kostić, nema previše dilema o njegovom nestanku. Kako je rekla, o tome nikad nije htela javno da govori jer se plaši za bezbednost ćerki i odmazde pojedinih ljudi.

- Znam da me zovete zbog Duška, ali ja ne želim o tome da pričam za medije. Zaista to ne želim. Dugo se ćutalo o svemu i svačemu i da sada ja govorim o tome - stvarno ne bih. Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - rekla je Nena Kostić.

Na insistiranje da otkrije zbog čega je toliko uplašena za bezbednost članova svoje porodice, poručila je:

- Ne mogu da pričam o tome jer mislim da tu nisu čista posla, a moja intuicija me retko kad prevarila. Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP Saša Veljković, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač - kazala je pevačica.

Duško Kostić
Duško Kostićfoto: Printscreen

Kostićevo telo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za čaršijske priče.

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Ona treća verzija sigurno je i najčudnija: Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Misteriozno pismo bez potpisa i pečata

Nekoliko dana posle nestanka Duška Kostića, na adresu supruge Nevenke, kao i kod njegovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane, stiglo je identično kratko pismo.

Bez potpisa i pečata na kovertama, poruka je sadržala samo reči:

- Mnogo vas volim, oprostite mi.

(Kurir.rs/Pink)

Bonus video:

00:34

Nastavljena potraga za Matejem Perišem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track