U PREDEJANU MUK I TUGA: Tragedija kakva se ne pamti, potraga za nestalom devojkom još traje, Južna Morava pravi probleme
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Facebook

uključeni i ronioci iz Beograda

U PREDEJANU MUK I TUGA: Tragedija kakva se ne pamti, potraga za nestalom devojkom još traje, Južna Morava pravi probleme

Crna Hronika -

Već dva dana traje potraga za K.P. (20), koja je u subotu oko četiri sata ujutru sa tri drugarice automobilom "golf 5" sletela u Južnu Moravu. Potraga je nastavljena jutros, potvrđeno je Kuriru u VJT u Vranju.

U nesreći je stradala M.A., a za K.P. se i dalje traga.

S.A, koja je upravljala vozilom, i M.K. su lakše povređene.

U potragu su uključeni i ronioci iz Beograda.

Pored policije, spasilačkih ekipa i ronilaca Žandarmerije, učestvuju i meštani iz okolnih sela, Vladičinog Hana i Predejana, dobrovoljci hoće da pomognu u potrazi.

"Obdukcija tela nastradale devojke je završena, druga devojka još nije nađena, dve povređene devojke su pod opservacijom u ZC Vranje i ne možemo da ih saslušamo", saopšteno je iz VJT u Vranju.

Stravične nesreće dogodila se na izlazu iz tunela Manajle, usled sletanja vozila marke "golf 5", sa mosta u Južnu Moravu. U "golfu" su se nalazile četiri devojke starosti oko 20 godina. Nesreća se dogodila oko 4 časa u subotu na putu između Predejana i Vladičinog Hana.

U Predejanu, muk i tuga. Meštani ovog malog mesta i posle dva dana otkako se nesreća dogodila su u šoku. Velika tragedija kakva se ne pamti, mlade su devojke.

"Ova tragedija je sve potresla, sve Predejančene iskreno da vam kažem. Strašna tragedija. Od devojke koja je nastradala ujaci su poginuli u Vladičinom Hanu pre nekoliko godina na rampi na pružnom prelazu. To su ugledne pristojne porodice u Predejanu", kaže jedan meštanin.

"Ovo da se desi. Poznajem taj teren stalno putujemo do Hana, gde su nastradale to je strašno kako su one letele sa mosta", dodaje drugi Predejačnanin.

Beživotno telo nesrećne devojke M.A., nađeno je i izvučeno iz Južne Morave 800-900 metara nizvodno od mesta nesreće.

Kako se saznaje u potragu se krenulo odmah nakon što su spasilačke ekipe pregledale vozilo. Meštani koji žive u blizini Južne Morave napominju da je ranijih godina bilo takvih nesreća kada su pronađena i izvučena tela utoplljenika.

Objašnjavaju da je potraga otežana zbog hladnog vremena.

"U Moravi je mnogo vrba, granja i virova koji se ne vide i duboki su i do pet metara, posebno ispod mostova, pa je potraga otežana jer telo može da se zakači, a da bude prekriveno. Naći će se telo, ali treba vremena. Voda je izuzetno hladna, kada čovek upadne u reku na toj temperaturi ne može da izdrži duže od tri do pet minuta. Dolazi do hipotermije tela, posle toga gubi se snaga", objašnjavaju dobri poznavaoci Južne Morave.

Jedne godine kako se saznaje bilo je devet slučajeva potrage za nestalim licima koja su nesrećno završila u Južnoj Moravi.

"Srećom izgradnjom novog autoputa manje je takvih nesreća", ističu meštani.

Dodaju da će u ovom slučaju zbog svih okolnosti potraga morati da potraje.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track