OD ĐAKA GENERACIJA DO OPASNIH KRIMINALACA: Ovo su bila braća Fiškali! Zemunci ih ubili u sačekušama, ni mrtvima im nisu dali mira
Foto: Printscreen/Youtube

zoran bio čumetov kum

OD ĐAKA GENERACIJA DO OPASNIH KRIMINALACA: Ovo su bila braća Fiškali! Zemunci ih ubili u sačekušama, ni mrtvima im nisu dali mira

Crna Hronika -

O braći Fiškali se i dan-danas priča ne samo u rodnom Požarevcu, već i u celom srpskom podzemlju. A danas se navršila 21 godina otkako je ubijen Zoran Živković, dok je njegov brat Dragan po istom "receptu" likvidiran tačno 40 dana kasnije.

Zoran i Dragan Živković poznatiji kao Fiškali ubijeni su u klasičnim sačekušama.

Prvo je izrešetan mlađi Zoran, sa 14 metaka, 31. januara 2021. oko 23 sata, u centru Požarevca, da bi trećeg dana podlegao povredama u beogradskom Urgentnom centru. Na dan njegovog četrdesetodnevnog parastosa, ubijen je i Dragan, takođe sa 14 metaka, nedaleko od svoje kuće, u Užičkoj ulici u Požarevcu. I on je, nakon dva dana, preminuo u Beogradu. Počinioci ovih ubistava do danas nisu otkriveni, ali se nezvanično sumnja da iza njih stoje pripadnici "zemunskog klana".

Inače, Zoran je bio kum Ljubiše Buhe Čumeta.

Fiškali su u Požarevcu bili strah i trepet. Držali su poker aparate, a kasnije su počeli da se bave i narkoticima, zbog čega su i došli u sukob sa "zemuncima".

Braća su bila osumnjičena za ubistvo Zorana Petrovića Šempe u Surčinu, ali su oslobođeni usled nedostatka dokaza.

Osam godine posle njihove smrti, u noći između 27. i 28. maja 2009, oskrnavljena im je porodična grobnica. Osim njih dvojice, u porodičnoj grobnici sahranjeni su i njihovi majka i otac Ratomir Živković, koji je preminuo od posledica infarkta, za volanom auta, 2006. godine. Nakon pogibije dvojice sinova, on je za njihovu likvidaciju u više navrata javno prozivao pripadnike "zemunskog klana", tvrdeći da su ih ubili braća Simović i Sretko Kalinić.

Otac je takođe tvrdio da su njegovi sinovi bili đaci generacije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track