OGLASILA SE PETA BEOGRADSKA GIMNAZIJA: Uhapšena šefica računovodstva odavno više ne radi kod nas
Foto: Beoinfo

na vest o hapšenju

OGLASILA SE PETA BEOGRADSKA GIMNAZIJA: Uhapšena šefica računovodstva odavno više ne radi kod nas

Crna Hronika -

BEOGRAD - Šefica računovodstva sa inicijalima S.Š., koja je danas privedena zbog sumnje da je proneverila oko 15 miliona dinara, nije više zaposlena u Petoj beogradskoj gimnaziji, kažu za Kurir iz uprave te škole.

- Ta osoba je nekada radila u školi ali više nije zaposlena kod nas a naša aktuelna šefica računovodstva nije uhapšena, naglašavaju u Petoj beogradskoj za Kurir što je potom i MUP zvanično potvrdio.

Naime, u prvi mah je bilo javljeno da je ona šefica računovodstva Pete beogradske gimnazije, ali je uprava te škole to demantovala naglasivši da je osumnjičena nekada radila kod njih ali da u toj školi nije više zaposlena.

Podsetimo, privedena je osumnjičena da je od 2007. do 2018. godine na svom računaru sastavljala naloge za prenos novčanih sredstava, u koje je unosila broj svog tekućeg računa, te su sredstva sa računa gimnazije, koja su namenjena za plaćanje obaveza prema dobavljačima, odlazila na njen račun.

Na taj je, kako se sumnja, način pribavila je protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 15 miliona dinara.

Ona se tereti za krivično delo pronevera za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Uhapšena je u saradnji pripadnika MUP-a i Posebnog Odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Određeno joj je policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo.

Kurir.rs/J.Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track