OBRT U SLUČAJU PREBIJANJA U NOVOM SADU: Sud odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora dvojici osumnjičenim
Foto: MUP

zabrana prilaska

OBRT U SLUČAJU PREBIJANJA U NOVOM SADU: Sud odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora dvojici osumnjičenim

Crna Hronika -

Novosadski Osnovno sud je povodom predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu za određivanje pritvora, odnosno određivanja mere, saslušao okrivljene, te doneo odluku o predlozima Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

- Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je rešenjima danas odbio predloge Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu za određivanje pritvora u odnosu na okrivljene V.K. i M.M i izrekao im meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima uz obavezu javljanja nadležnoj Policijskoj ispostavi, nalazeći da će se ovom blažom merom postići svrha nesmetanog vođenja krivičnog postupka. U pogledu okrivljenog V.E. usvojen je predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, te mu je izrečena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa svedocima uz obavezu javljanja nadležnoj Policijskoj ispostavi. Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenjima koja su uručena strankama u postupku, na koja isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda - saopšteno je iz Osnovnog suda u Novom Sadu.

Podsetimo, pre sudije za prethodni postupak, njih trojica su saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu, koji su saopštili da su predložili da "povodom događaja koji se dogodio u noći između 29. i 30. januara 2022. godine u Novom Sadu, na Novom naselju, ispred SC „Meridijana“, kada je došlo do tuče u kojoj su učestvovali V.K. (21), M.M. (21) i V.E. (21) u kojoj je U.V. (23) zadobio teške telesne povrede, te postupanja Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu vezano za navedeni događaj, obaveštavamo javnost da su danas prethodno zadržana lica – osumnjičeni V.K., M.M. i V.E. saslušani pred postupajućim zamenikom javnog tužioca, nakon čega je ovo Tužilaštvo, a na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu podnelo predloge za određivanje pritvora protiv V.K. i M.M., dok je protiv V.E. podnet predlog za izricanje mere zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem".

Njih trojica Vojin K., Marko M. i Vojin E. uhapšeni su u nedelju ujutru zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo teška telesna povreda. Sumnja se da su njih trojica u noći između subote i nedelje, na Novom naselju, naneli teške telesne povrede Urošu Vujoviću (23) iz Novog Sada, sinu fudbalskog sudije Maja Vujovića, koji među novosadskim navijačima pokušava da se nametne kao novi “vođa”. Ovo mesto na tribinama “Firme” ostalo je upražnjeno nakon hapšenja Slobodana Milutinovića Snajpera, koji se nalazi u pritvoru zbog nasilja nad bivšom devojkom.

Kako se vidi na snimku koji kruži društvenim mrežama, grupa mladića je ispred lokala ušlo u sukob, gde su neki brutalno tukli mladića. Iako je policiji rekao da se sam povredio, mladića demantuje video, na kojem se može videti kako se jedan mladić raspravlja i odguruje sa grupom momaka ispred Sportskog centra "Meridiana" na Novom naselju. U jednom trenutku nekoliko osoba prilazi grupi i jednog od prisutnih počinje da udara letvama, palicama i rukama. Oni su ga tukli gotovo pola minuta, nakon čega je jedan momak uspeo da odvoji Uroša od nasilnika.

Inače, Uroš je policiji izjavio da se sam povredio i odbijao je saradnju sa njima u rasvetljavanju ovog krivičnog dela.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track