ŠARANOVIĆEV TELOHRANITELJ IZREŠETAN PORED KONTEJNERA 2018. GODINE: Ubica mu prišao dok je bacao đubre, još se ne za ko je pucao!
Foto: Privatna Arhiva

Egzekucija u beogradu

ŠARANOVIĆEV TELOHRANITELJ IZREŠETAN PORED KONTEJNERA 2018. GODINE: Ubica mu prišao dok je bacao đubre, još se ne za ko je pucao!

Crna Hronika -

Dalibor Despotović (37), bivši telohranitelj pokojnog Slobodana Šaranovića, izrešetan je pre četiri godine u Beogradu dok je bacao smeće u kontejner.

Likvidacija se dogodila 5. februara 2018. godine u Zaplenjskoj ulici.

uviđaj nakon brutalnog ubistva
uviđaj nakon brutalnog ubistvafoto: Damir Dervišagić

- U bivšeg telohranitelja pokojnog Slobodana Šaranovića pucao je jedan muškarac iz pištolja kalibra devet milimetara, dok ga je drugi najverovatnije čekao u tamnom "audiju A6", kojim su pobegli sa lica mesta - podseća izvor. Despotović je ubijen ispred menjačnice čiji je on bio vlasnik.

Ubice su verovatno dobro znale da on svake večeri oko 21 sat zatvara lokal.

- Napadač ga je čekao i ispalio mu dva hica u glavu, u trenutku kada je Despotović bacao smeće u kontejner. Ispaljeno je ukupno šest hitaca - rekao je tada Kurirov izvor.

Slobodan Šaranović
Slobodan Šaranovićfoto: Privatna Arhiva

Sigurnosne kamere na menjačnici i kamere u dvorištu, kao i one koje gledaju na ulicu snimile su potencijalne napadače.

- Napadač je ispalio dva hica u Daliborovu glavu, a potom pobegao "audijem" koji je nedugo zatim pronađen zapaljen u naselju Leštane. Na automobilu su bile ukradene tablice i ubice su ga najverovatnije ostavile jer im je pukla guma.

Ubice Dalibora Despotovića još uvek nisu uhapšene.

Nisu ga prepoznali

Bio sav krvav

Meštani Voždovca, rekli su ranije za Kurir, da nisu mogli da prepoznaju ubijenog Despotovića koliko je bio krvav.

- Čuli smo pucnjavu. Međutim, dok smo pogledali na ulicu napadači su već pobegli, a čovek je ostao da leži na stomaku na asfaltu. Glava mu je bila obilvena krvlju i nismo ni prepoznali da je to Dalibor - pričali su tada stanovnici Voždovca.

Ubijen i Slobodan Šaranović

Nišanio Luku Bojovića

šaranović i luka bojović
šaranović i luka bojovićfoto: Privatna arhiva/Profimedia

Kao motiv likvidacije Dalibora Despotovića, spominjalo se i njegovo navodno učešće u planiranju ubistva Luke Bojovića 2010. godine. On je tada bio u grupi više uhapšenih osoba, kod kojih je policija pronašla arsenal oružja i eksploziv. Tada su, pored Dalibora Despotovića, uhapšeni i Miloš Kljajić kao i rođeni brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Lukinog brata, Jugoslav Cvetanović, koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu "Slavija" i, prema nezvaničnim informacijama, poslatim ubicama pružao logistiku.

- U stanu koji su koristili zaplenjeno je nekoliko automatskih pušaka i pištolja, velika količina eksploziva, zolje, okviri za pištolje i puške, nekoliko stotina metaka, maske, ali i pedesetak falš policijskih znački - podseća sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track