OCA IZMASAKRIRAO U STANU, IZBO GA 15 PUTA: Zločin koji je pre četiri godine potresao Beograđane! Ubica proglašen neuračunljivim
Foto: Vladimir Šporčić

ubistvo iz 2018. godine

OCA IZMASAKRIRAO U STANU, IZBO GA 15 PUTA: Zločin koji je pre četiri godine potresao Beograđane! Ubica proglašen neuračunljivim

Crna Hronika -

Branimira Ljumovića (69), nekadašnjeg savetnika u Privrednoj komori Srbije, pre četri godine brutalno je, sa 15 uboda nožem, ubio sin Radoš (41) u porodičnom stanu u Beogradu.

Stravičnan porodični zločin, podsetimo, dogodilo se 6. februara 2018. godine u popodnevnim časovima u Resavskoj ulici u centru prestonice.

branimir ljumović
branimir ljumovićfoto: Printscreen

- U stanu je tada najpre izbila svađa između oca i sina, navodno zbog para. Nakon toga, mlađi Ljumović je dograbio nož i krvnički izbo, najmanje 15 puta, svog oca. Kada je video šta je uradio, otišao je kod prijatelja, koji živi u ulazu pored njega. Ušao je u stan, nasmejao se i rekao mu: "Ubio sam oca". On je zaprepašćenom čoveku rekao da pozove Hitne službe - objasnio je tada izvor Kurira.

privođenje radoša ljumovića nakon zločina
privođenje radoša ljumovića nakon zločinafoto: Vladimir Šporčić

Kako je utvrđeno, Branimir Ljumović se do poslednjeg atoma snage borio sa pomahnitalim sinom, o čemu svedoče brojne povrede na njegovim rukama.

- Stanari koji su tada razgovarali s policijom rekli su da su čuli dva treska u stanu. U tih nekoliko minuta je čak dva puta nestala je struja u zgradi. Plafon se tresao, a jedan od stanara je čuo kako je Branimir uzviknuo: "Jaoj". Nakon toga nastala je potpuna tišina - svedočile su pre četiri godine za Kurir komšije ove porodice.

Branimirov sin je ubrzo nakon masakra uhapšen, a prilikom odvođenja iz stana sve vreme se smejao.

u ovoj zgradi se dogodio zločin
u ovoj zgradi se dogodio zločinfoto: Vladimir Šporčić

- Često su ga viđali kako pije pivo i meša ih sa narkoticima, ili sa tabletama za smirenje. Čak je bilo priča i da se lečio - podseća izvor.

- Na saslušanju je tada ispričao da je zbog obaveza koje ima na poslu počeo da koristi amfetamine, da bi duže ostao budan. Vadio se na priču da je imao košmare i da čuje muške i ženske glasove.

Radoš Ljumović je proglašen je neuračunljivim, nakon što je obavljeno neuro-psihijatrijsko veštačenje, pa je potom umesto optužnice za ubistvo, Više javno tužilaštvo u Beogradu, sudu podnelo predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog lečenja i čuvanja u zdravastvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track