ZAKAZANA OBDUKCIJA: Istražitelji rešavaju misteriju smrti mornara iz Srbije, očekuje se i saslušanje 20 njegovih kolega!
Foto: GDF

italija

ZAKAZANA OBDUKCIJA: Istražitelji rešavaju misteriju smrti mornara iz Srbije, očekuje se i saslušanje 20 njegovih kolega!

Crna Hronika -

Italijanski mediji navode da je zakazana obdukcija Dragana Panića (51) iz Omoljice kod Pančeva, koji je u ponedeljak pronađen mrtav na brodu MSC Adelaide u luci Pra u Đenovi, a na kom je prethodno zaplenjeno 450 kilograma kokaina.

- Obdukcija bi trebalo da se obavi do krja današnjeg dana. Ona će otkoniti sve sumnje o tome kako je Panić umro. Nedvosmisleno će se utvrditi da li je sam sebi prerezao grkljan ili je ubijen - navode italijanski mediji i dodaju da je zakazano i saslušanje svih ljudi koji su bili na brodu.

- Na polovilu je bio 21 član posade. Svih dvadesetoro će biti saslušani u italijanskom tužilaštvu. Saslušavaće se i na okolnosti smrti Srbina, ali moraće da odgovaraju i na pitanja o koakinu - kaže izvor.

Podsetimo, na teretnjaku koji je u noći između nedelje i ponedeljka, iz Brazila došao u italijansku luku u Đenovi, bilo je sakriveno 450 kilograma kokaina visoke čistoće. Istražitelji su nadgledali brod zbog sumnjivog tovara, a pored narkotika pronašli su i leš mornara.

na ovom brodu je zaplenjen kokain vredan 30 miliona evra  i nađeno telo srbina
na ovom brodu je zaplenjen kokain vredan 30 miliona evra i nađeno telo srbinafoto: Printscreen

- Srbin je nađen sa dubokom ranom na grlu, nanetom oštrim predmetom, za koji se sumnja da je žilet. Taj želet nije nađen pored tela, a obdukcija će pokazati da li je on sam sebi prerezao grkljan ili je ubijen - pišu tamošnji mediji.

Kolege našeg državljanina rekli su da je on vitlao nožem po palubi i da se ubio.

Đenova, Brod, Ubijen Srbin, Droga, kontejner, brodski kontejneri, Broda Adelaide, MSC Adelaide
foto: GDF

- Međutim i dalje ostaje nepoznanica kako je moguće da je sebi prerezao grkljan, potom krvlju ispisao poruku supruzi, bacio žilet, a potom umro. Takođe, istražitelji ne uzimaju zdravo za gotovo reči mornara da je Dragan viđen sa sečivom. Sve nedoumice rešiće obdukcija, ali i dalja istraga - navode izvori i dodaju da se još ne zna da li je pokojni Srbin na bilo koji način bio povezan sa švercom kokaina iz Berazila.

Porodica i prijatelji pokojnog Panića tvrde da on sigurno nema veze s drogom, te da je pošten i dobar čovek. Takođe, oni su ubeđeni da je Dragan ubijen, a plaše se da se priča o samoubistvu namerno plasira.

- Čitali smo članke u italijanskim medijima, tamo piše da se on ubio, što nam se nikako ne uklapa, jer je Dragan nije bio takav čovek - rekao je za Kurir jedan prijatelj porodice.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:55

MISTERIJA NESTANKA SPLIĆANINA MATEJA: Stručnjak otkrio JEZIVO DEJSTVO droga koje je navodno koristio Periš!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track