Afera Agrobanka: Još dvojici pritvor 30 dana
Foto: KURIR

Afera Agrobanka: Još dvojici pritvor 30 dana

Crna Hronika -
Stojan Stojanov i Zvezdan Damjanović se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika

BEOGRAD - Dvojici osumnjičenih u slučaju "Agrobanka" Stojanu Stojanovu i Zvezdanu Damjanoviću je posle saslušanja, a na predlog tužioca za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, rečeno je večeras Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Takođe, u Tužilaštvu za organizovani kriminal je saslušan i osumnjičeni Miloš Marković, direktor preduzeća "Luton", jedno od povezanih pravnih lica u "Habit sistemu", protiv koga je 26. avgusta doneta naredba o proširenju istrage.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak je doneo odluku kojom je Markoviću izrečena mera zabrane napuštanja stana. Stojanov i Damjanović se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika.

Protiv Stojanova i Damjanovića je Uprava kriminalističke policije podnela krivičnu prijavu i dostavila dokaze, dokumentaciju i druge materijale prikupljene u toku predistražnog postupka koji je pokrenut februara ove godine. Stojanov i Damjanović su za potrebe "Agrobanke" vršili procenu vrednosti nekretnina preduzeća "Western stile", "Habitfarm" i drugih povezanih preduzeća koje su založene kao obezbeđenje za kredite odobrene od strane oštećene banke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track