TUĐOM KRIVICOM SMO IZGUBILI SINA, BRATA I KOLEGU: Dve godine od pogibije mladog vozača GSP, nastradao pred kućom
Foto: Privatna Arhiva

pomen

TUĐOM KRIVICOM SMO IZGUBILI SINA, BRATA I KOLEGU: Dve godine od pogibije mladog vozača GSP, nastradao pred kućom

Crna Hronika -

Bojan Perać (31) vozač gradskog autobusa na liniji 15, poginuo je pre tačno dve godine na samom početku smene i to pred svojom kućom u Zemunu u teškoj saobraćajnoj nesreći, koju je izazvao Adam R. (24) vozač automobila "pežo" koji je osuđen na tri godine i osam meseci ztavora.

Podsetimo, nesreća se dogodila 12. februara 2020. oko četiri sata ujutro, kad se vozač "pežoa" Adam R. nije zaustavio na crveno svetlo na raskrsnici Ulica cara Dušana i Tršćanske, već je nastavio da se kreće velikom brzinom. On se najpre zakucao u autobus na liniji 45, koji se potom odbio i udario u autobus na liniji 15, kojim je upravljao poginuli Bojan. Tom prilikom povređeni su vozač autobusa 45 Dragomir Ž. (54), putnica iz njegovog vozila M. K. (55), kao i vozač "pežoa".

Uništena vozila posle nesreće
Uništena vozila posle nesrećefoto: Andrej Nikolić

- Bojan je pre nego što je tragično nastradao tri godine radio kao vozač GSP, a mesec dana pre pogibije je prešao na liniju 15, do tada je vozio autobus 706. Ova linija mu je više odgovarala, jer mu je bila bliže kući. Poginuo je na svega nekoliko stotina metara od svoje kuće - podseća sagovornik. Peraćev ujak tada je za Kurir rekao da je poginuo taman što je započeo smenu.

- Neposredno pre nesreće otišao je u GSP garažu, uzeo autobus i krenuo ka okretnici kako bi pokupio putnike, zato je bio sam u vozilu. Voleo je svoj posao i bio je momak za primer - naveo je neutešni čovek. Da sudbina bude još surovija, tada povređeni vozač Dragomir Ž. obučavao je poginulog mladića za vožnju autobusa.

Bojan Perać
Bojan Perać foto: Privatna Arhiva

Gradsko saobraćajno preduzeće, grad Beogard i porodica Perać podigli su spomen-obeležje u Zemunu, na mestu Bojanovog stradanja. Kako navode Novosti, spomen-obeležje je uspravna stena i sećanje na tragediju.

- Tuđom krivicom smo dana 12. 2. 2020. na ovom mestu izgubili sina, brata, kolegu i sugrađanina. Bojane, tvoja veličina i plemenitost će večno ostati u nama. Neka ti je večna slava i hvala. Plavi anđele - reči su uklesane na spomen-obeležju.

Sahrana Bojana Peraća
Sahrana Bojana Peraća foto: Ana Paunković

Juče su se na tom mestu okupili članovi porodice, prijatelji i predstavnici preduzeća GSP, kao i grada Beograda, a Boro Berać, Bojanov otac rekao je za Novosti "da Adam R. još uvek nije počeo da služi zatvorsku kaznu".

- Pored gomile otežavajućih okolnosti dobio je minimalnu kaznu i ni nju nije počeo da izdržava. Ne moženo da verujemo i kao porodica zbog toga smo ogorčeni - izjavio je Boro za Novosti.

(Kurir.rs - Novosti.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja