PROLAZNICI PADALI KRVAVI: Delovi ivičnjaka leteli kao šrapneli nakon pucanja gume na šleperu UŽAS U CENTRU MAJDANPEKA
Foto: Nemanja Nikolić

jeziva nezgoda

PROLAZNICI PADALI KRVAVI: Delovi ivičnjaka leteli kao šrapneli nakon pucanja gume na šleperu UŽAS U CENTRU MAJDANPEKA

Crna Hronika -

Na raskrsnici u glavnoj majdanpečkoj ulici Svetog Save jutros oko 10.30 sati dogodila se neočekivana drama.

U ulici u kojoj je bilo dosta građana teško je povređen M.K. (59) iz Majdanpeka i još jedna žena koja je zadobila lakše povrede. Povređeni M.K. se sa suprugom kretao trotoarom u trenutku kad je šleper, koji je bio u tranzitu za Beograd i želeo da skrene iz centra ka glavnoj saobraćajnici, nagazio na ivičnjak i deo trotora koji je napukao.

U tom trenutku došlo je do pucanja gume na kamionu i od jake detonacije kamenje uništenog ivičnjaka i krupniji delovi trotoara leteli su na sve strane. Povređeni M.K. je odmah prebačen u Opštu bolnicu u Majdanpeku i prema nezvaničnim informacijama radi se o težoj povredi ahilove pete na jednoj nozi koja je izazvala obilno krvarenje. Pretpostavlja se da je povreda nastala od udarca većeg kamena.

- Nalazio sam se sa prijateljem na nekoliko metara udaljenosti. Kupovali smo štampu kad se to dogodilo. U jednom trentku čuo se jak pucanj i iznenada je kamenje krenulo da leti na sve strane. Čovek koji je išao sa suprugom srušio se na trotoar. Srušila se i jedna žena koja je u tom trenutku prolazila. Ovo je strašno. Bilo je iz čista mira. Nismo znali šta nas je snašlo - ispričao je jedan očevidac.

Dodaje da cigla koja je poletela sa napuklog trotoara ima gotovo deset kilograma.

- Mogu da kažem da ih je sam Bog spasao na današnji dan. Zamislite da se u tom momentu tu našlo neko dete, tada ima dosta ljudi u gradu, neradan je dan. Majdanpek nema zaobilaznicu pa se tranzitni saobraćaj ovih teških vozila obavlja kroz centar i zaočekivati je bilo da se nešto ovako dogodi - kaže vidno uznemiren Majdanpečanin koji se u trenutku nesreće našao na licu mesta.

Na mestu na kojem se dogodila nesreća nalazi se policija, a ekipa Hitne medicinske pomoći je odmah zbrinula povređene građane Majdanpeka.

(Kurir.rs/Informer/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track