KOMŠIJA, NEKO JE PUCAO NA VAS: Radnik pogrebne opreme video napadača, kamera nije radila!
Foto: Kurir/Jelena Ivić

haos

KOMŠIJA, NEKO JE PUCAO NA VAS: Radnik pogrebne opreme video napadača, kamera nije radila!

Crna Hronika -

Aleksandar T. lakše je povređen, a njegov brat Saša F. prošao je bez povreda u pucnjavi u Obrenovcu, kada je nepoznati napadač preksinoć pucao na lokal u kome su slavili 16. rođendan Sašine ćerke!

Radnik obližnje pogrebne opreme zaključavao je prodavnicu kada se ispred njega, na ležećem policajcu, kako je ispričao za Kurir, zaustavio mali automobil sivo-plave boje, koji podseća na "nisan mikru".

- Muškarac, koji je bio sam, išao je iz pravca crkve, stao je, izvukao pištolj i ispalio osam hitaca na lokal. Video sam oružje. Kasnije je došla policija, našli su četiri čaure. Pobegao je posle ispaljenih metaka, a onda je i blokiran grad - navodi očevidac i dodaje da napadač nije bio maskiran.

- Mi imamo kameru na radnji, ali se pre desetak dana pokvario hard disk, tako da snima samo u realnom vremenu, ne čuva snimak - objasnio je on.

Pucnjava se dogodila nešto posle 20 sati, kada se muškarac kolima sa stranim tablicama zaustavio ispred lokala i iz pištolja ispalio osam hitaca. Meci su probili staklo, a srča je pogodila Aleksandra T. i posekla ga po temenu i nozi.

Poseklo me staklo

- Stajao sam ispred vrata i snimao telefonom mog brata Sašu kako pleše sa našim roditeljima, pošto smo retko svi zajedno. U tom momentu je grunulo pored moje glave, pa sam skočio na mamu i tatu i oborio ih na pod. Staklo mi je poseklo teme, a povredio sam i kolena prilikom pada - prepričao je dramu za Kurir Aleksandar T.:

aleksandar t.
aleksandar t.foto: Kurir.rs/Jelena Ivić

- U lokalu je bilo mnogo dece, meci su nam fijukali iznad glava, pukom srećom niko nije stradao. Ne znam ni sam kako sam izbegao osam metaka.

Njegov rođeni brat Saša F. kaže da je iz inostranstva došao u Obrenovac da proslavi ćerkin rođendan i vidi se s familijom.

Vlasnik lokala

Ja sam muzičar, ovde dolaze estradnjaci

Saša F. i Džef Hrustić, pevač i vlasnik kafića, ističu da u lokalu nikada nije bilo problema.

- Ovde su mi dolazile kolege sa estrade, ja sam muzičar, radim u inostranstvu - rekao je Hrustić za Kurir i dodao da je među gostima njegovog lokala ranije bila i pevačica Sara Reljić. Hrustić inače, na društvenim mrežama, postavlja snimke sa poznatima, a među njima je i Šako Polumenta.

- Na rođendanu su bile moje ćerke iz prvog braka i njihove drugarice, moji roditelji, brat, Džef koji mi je prijatelj i njegova familija. Ovaj lokal inače ne radi, iznajmljen je za proslavu, a jedno vreme smo u njemu kafić držali i ćerka i ja. Džef je sve vreme snimao lajv, snimali su i drugi. Ne znam zašto bi iko želeo da nam naudi, da sam meta bio ja, mogao je da me upuca dok sam izlazio ispred, a ne ovako na decu da puca - priča Saša F. i nastavlja:

06:12

Ispovest muškarca koji je preživeo pucnjavu u Obrenovcu

- Stakla na lokalu su oblepljena plakatima i ne vidi se ko je unutra. Kada su zapucali, sedeo sam pored ćerke, metak mi je prošao na 10 centimetara od glave. Oborio sam dete na pod, onakva scena nije bila ni u filmovima ni u kolumbijskim kartelima. Izašao sam na terasu, a komšija mi kaže: "Komšija, neko je pucao na vas", čovek nažalost nije upamtio tablicu ni marku auta, rekao mi je samo da je strana registracija - navodi naš sagovornik.

Otvorili šampanjac

Kako tvrdi, ni on ni braća nemaju veze sa kriminalom.

očevidac
očevidacfoto: Kurir/ Jelena Ivić

- Mi nikada nismo krivično osuđivani, imali smo samo prekršaje u saobraćaju. Sa Džefom sam obilazio i lokale u Beogradu, uvek smo se tagovali gde smo, ništa nismo krili - priča Saša F. i dodaje da će ovaj dan slaviti kao novi rođendan.

1 / 13 Foto: Kurir.rs/Jelena Ivić

- Kad je sve prošlo, otvorili smo šampanjac i nazdravili, sreća pa smo svi preživeli- zaključio je Saša.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track