OVO JE PRVA ŽRTVA RATA KLANOVA: Radoman izrešetan u garaži, a posle njega ubijeno je više od 50 "kavčana" i "škaljaraca"
Foto: Privatna Arhiva, Dragana Udovičić, Printscreen TV Pink

do istrebljenja

OVO JE PRVA ŽRTVA RATA KLANOVA: Radoman izrešetan u garaži, a posle njega ubijeno je više od 50 "kavčana" i "škaljaraca"

Crna Hronika -

Cetinjanin Goran Radoman (37) likvidiran je pre tačno sedam godina i ova egzekucija je označila kao početak rata do istrebljanja do tada jedinstvenog kriminalnog klana iz Kotora! Klan se tada pocepao na "kavački" i "škaljarski", a sve zbog 200 kilograma kokaina koji je nestao u decembru 2014. u stanu u Valensiji.

goran radoman
goran radoman

Egzekutor prve žrtve klana od 2015. godine do danas nije uhapšen. Podsetimo, Radoman je izrešetan sa 25 metaka iz heklera nakon što je parkirao svoj blinidrani "BMW" u garaži u ulici Julija Gagarina na Novom Beogradu.

rekonstrukcija zločina
rekonstrukcija zločinafoto: Dragana Udovicic

- Radoman je ubijen mesec dana po povratku iz Južne Amerike, a na adresi na kojoj je ubijen doselio se sa porodicom u iznajmljeni stan. Egzekutor je dobro ispanirao ubistvo, iako je zgrada pokrivena video-nadzor on je kameru pomerio uvis i došao do lifta gde je čekao Radomana. Kada je Radoman parkirao i pošao put lifta začuli su se pucnji - podseća izvor i dodaje da je policija kasnije po prijavi stanara koji je našao beživotno telo Gorana pronašla 25 čaura.

Ova likvidacija označila je početak bespoštednog rata "kavčana" i "škaljaraca", koji je dosad odneo više od 50 života.

kavčani i škaljarci
kavčani i škaljarcifoto: Printscreen, Ilustracija

- Goran je glavom platio nestanak kokaina u decembru 2014. u stanu u Valensiji. Tada jedinstveni kotorski klan podelio se na "kavački" i "škaljarski". Na čelu "kavčana" i dan danas navodno je uhapšeni Slobodan Kašćelan i odbegli Radoje Zvicer za kojim se traga od aprila prošle godine. Navodne vođe "škaljaraca" Jovan Vukotić je os prošle godine u bekstvu, kao i njegov brat Igor, dok im je saborac Igor Dedović likvidiran 2019. u Atini - kaže sagovornik.

škaljarski klan, kavački klan, rat klanova, Radoje Zvicer, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Davorin Baltić, Vladimir Roganović, Duško Roganović, Jovan Vukotić, Igor Vukotić, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Damir Hadžić
foto: Privatna Arhiva, Instagram Printscreen

Zatvor na Kubi

Maradona oslobodio Radomana

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona posredovao je, na intervenciju poznatog srpskog biznismena, u oslobađanju Gorana Radomana koji je 2014. bio uhapšen na Kubi. Nekoliko meseci kasnije Radoman je ubijen u Beogradu.

dijego maradona pomogao radomanu
dijego maradona pomogao radomanufoto: Profimedia

- Radoman je krajem 2014. godine neko vreme boravio na Kubi. Tamo je uhapšen zbog saobraćajnog prekršaja. Pomenuti poznati Srbin je preko svog dobrog prijatelja Maradone posredovao da Radoman bude pušten iz pritvora, a intervencija je išla čak i do Fidela Kastra - podseća Kurirov izvor.

Kako je nestao kokain?

Radoman prva žrtva

Mediji su tada prenosili da dok je Goran Radoman bio u pritvoru na Kubi, navodno njegovi saborci pobrinuli su se za vredan tovar kokaina koji će njemu na kraju doći glave.

- U isto vreme deo kotorske ekipe organizovao je krađu 200 kilograma kokaina. Deo kriminalne grupe iz Kotora drogu je sklonio u Goranov stan u Valensiji. Kada je on izašao iz pritvora i vratio se u Španiju, droga je navodno nestala i tada su članovi klana posumnjali da je Radoman prodao kokain i novac zadržao za sebe. Upravo zbog ove preprodaje droge, navodno, oni su organizovali njegovu likvidaciju u Beogradu - podseća sagovornik i dodaje:

- Smatrali su da ih je prevario i da je počeo da radi za drugu ekipu. Klan se tada podelio na "škaljarce" i "kavačane", a sukob unutar klana je Radoman prvi platio glavom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track