02:28

Uroš Babić iz Centra za stratešku analizu o Velji Nevolji i Dijani Hrkalović

zakazano pripremno ročište

OTKRIVENO KOLIKA ZATVORSKA KAZNA ČEKA BELIVUKA I MILJKOVIĆA! Ovo je kompletan spisak SVIH ZLOČINA koji im se stavljaju na teret

Crna Hronika -

Pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu za 8. 10. i 11. mart 2022. godine sa početkom u 14.30 časova, u sudnici broj 1, zakazano je pripremno ročište u krivičnom postupku koji se vodi protiv optuženih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i drugih zbog više krivičnih dela:

Teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

- U principu kad su takva dela u pitanju, praksa pokazuje da kazna može biti doživotna. Po svemu sudeći, kazna će im biti doživotna - rekao je za Kurir televiziju Uroš Babić iz Centra za stratešku analizu.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Specijalni sud u Beogradu produžio je juče pritvor za još 30 dana bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, optuženoj za trgovinu uticajem. Pritvor joj je produžen rešenjem od 17. februara zbog opasnosti od bekstva.

- Što se tiče produžetka pritvora, ona jeste osumnjičena za kontrolu uticaja i nema sumnje da je produžen pritvor da ne bi uticala na svedoke ai zbog bojazni da bi mogla da napusti zemlju. Ona ima pravo žalbe na tu odluku, videćemo šta će njena odbrana uraditi po tom pitanju. Kada se prikupe svi potrebni dokazi, suđenje će početi i nadamo se u što kraćem roku okončati - kaže Babić.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja