Ubio rođaka puškom misleći da je divlja svinja

Tragedija

Ubio rođaka puškom misleći da je divlja svinja

Crna Hronika -
Prvi rezultati istrage pokazali su da je Murat hicima iz lovačke puške slučajno ubio slučajno Vejsila sa kojim je obilazio kobne večeri kukuruze

ČAJNIČE – Murat Agović (58) iz sela Umčari kod Čajniča uhapšen je, pošto je u utorak uveče hicem iz lovačke puše ubio rođaka i najboljeg prijatelja Vejsila Agovića ( 73) , misleći da je divlja svinja.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je Murat hicima iz lovačke puške slučajno ubio slučajno Vejsila sa kojim je obilazio kobne večeri kukuruze, koje čuvaju od divljih svinja, koje pustoše imanja u okolini sela Umčari, javljaju banjalučke Nezavisne novine.

Rođaci i prijatelji uhapšenog i nastradlog tvrde da Murat nije znao da se Vejsil isto nalazi u kukuruzu.

"Njihove parcele sa kukuruzom graniče jedna s drugom. Već duže vreme taj kraj nalazi se pod najezdom divljih svinja, koje ulaze meštanima u kukuruz i bašte, te ih uništavaju. Iz tog razloga Murat i Vejsil su svako veče obilazili svoje parcele kako bi ih odbranili od divljih životinja.

Ispostavilo se da su u utorak naveče otišli na parcele, a da nisu znali jedan za drugoga, jer se nisu ništa dogovarali", ispričao je meštanin za nezavisne koji je insistirao na anonimnosti.

Svi predpostavljaju da je Murat čuo da kroz kukuruze nešto prolazi, pomislio je da su u pitanju divlje svinje i ispalio hitac iz lovačke puške, kada je začuo jauk i shvatio šta je uradio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja