ISPALIO OSAM HITACA U DIREKTORA AMSS: Tri godine od svirepog ubistva Mirka Butulije, u novinama čitulje i pomeni koji slamaju srce
Foto: Stefan Jokić

zločin koji je zgrozio srbiju

ISPALIO OSAM HITACA U DIREKTORA AMSS: Tri godine od svirepog ubistva Mirka Butulije, u novinama čitulje i pomeni koji slamaju srce

Crna Hronika -

Tri godine prošle su od nezapamćenog zločina u Beogradu koji je zgrozio celu Srbiju. Tog kobnog dana, 22. februara 2019. godine, u sedištu Auto-moto saveza Srbije (AMSS) u Ruzveltovoj ulici u centru Beograda odjeknuli su hici iz pištolja. Na licu mesta je usmrćen predsednik AMSS Mirko Butulija, a ubica Predrag Đurđev, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije, posle zločina je seo u Butulijinu fotelju i izvršio samoubistvo.

Mirko Butulija
Mirko Butulijafoto: Stefan Jokić

Na trogodišnjicu od smrti Mirka Butulije u dnevnim novinama osvanule su čitulje kojima se odaje pomen i čuva sećanje na voljenog predsednika AMSS.

- Predsedniče, vreme prolazi, a mi te čuvamo od zaborava svakodnevnim spominjanjem u razgovorima i lepim uspomenama. Živiš u svima nama - piše na čitulji koju je potpisao AMSS.

Mirko Butulija
foto: Printscreen

Čitulju su, između ostalih, dali i članovi Moto kluba "Stara Hercegovina", koji su potresnim i dirljivim rečima još jednom na ovaj način ožalili Butuliju.

- Prošle su tri godine od tragične smrti našeg prijatelja i brata. Hvala ti na ljubavi, dobroti, pažnji i mudrosti koju si nam pružao. Večno ćeš biti u našim srcima i mislima - naveli su iz Moto kluba "Stara Hercegovina".

Mirko Butulija
foto: Printscreen

Podsetimo, kobnog dana između Đurđeva i jednog od direktora sektora došlo je do verbalnog sukoba koji je, tvrde očevici, bio skoro na granici fizičkog posle čega je pokojni Butulija, čuvši za incident, reagovao. U želji da izgladi sukob među zaposlenima i čuje šta se zapravo dogodilo, Butulija je kao čelni čovek organizacije pozvao Đurđeva u svoju kancelariju.

Ubica Predrag Đurđev
Ubica Predrag Đurđevfoto: Zorana Jevtić

Nekoliko trenutaka kasnije začule su se Butulijine reči koje su označile početak užasa.

- Nemoj, Peda! Šta to radiš, Peđa?! Polako... - čulo se, tvrde očevici, iza zatvorenih vrata kancelarije predsednika AMSS Mirka Butulije nekoliko sekundi pre užasnog ubistva iza kog stoji Predrag Đurđev, koji je bio u nervnom rastrojstvu kada je sa osam hitaca usmrtio oca četvoro maloletne dece i jednog od najuspešnijih direktora AMSS.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja