PAS TRAGAČ RASKRINKAO DROGA ŠTEK SRBA: Komšije ih prijavile zbog sumnjivog ponašanja, a u kući im nađen arsenal oružja i narkotici
Foto: EPA / FELIX HUBER

akcija u austriji

PAS TRAGAČ RASKRINKAO DROGA ŠTEK SRBA: Komšije ih prijavile zbog sumnjivog ponašanja, a u kući im nađen arsenal oružja i narkotici

Crna Hronika -

Austrijska policija uhapsila je sedam osoba, među kojima su i dva srpska državljanina starosti 37 i 38 godina, jer je u raciji jedne porodične kuće u Beču pronađena droga u vrednosti preko 20 hiljada evra, kao i oružje, prenosi austrijski portal Hojte.

Policija je izvršila raciju na porodičnu kuću Austrijanca u bečkom okrugu Donauštat.

- Inspektori su ovu kriminalnu grupu pratili od decembra 2021. godine, a žitelji ovog dela Beča policiji su često prijavljivali da su veoma uznemireni i da se u kući skupljaju ljudi sumnjivog morala i da često dolaze i parkiraju besna kola. Vlasnik višespratnice gde je upala policija, od ranije poznat policiji po distribuciji narkotika - piše ovaj portal i nastavlja:

ilustracija
ilustracijafoto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

- Policija je upala sa psom tragačem i u tom trenutku zatekla sedam muškaraca, od kojih su dvojica Srbi. U objektu je nađeno 370 grama heroina, 310 grama kanabisa, 26 grama kokaina, 25 grama opijata i nekoliko stotina supstitucionih droga u vrednosti od oko 20.000 evra.

Takođe, prilikom racije oduzeto je i oružje.

- Policajci su prilikom pretresa pronašli sačmaricu, hladno oružje, gasni revolver i gasni pištolj. Oduzeto je i 12 mobilnih telefona, falsifikovana dokumenta, starinski srebrnjak i oko 3.000 evra u gotovini - pišu tamošnji mediji.

Očevidac ove akcije policije kaže za medije da je ova akcija bila spektakularna. - Živim odmah do kuće u koju je policija provalila. Akcija je bila i više nego spektakularna, uhapšeni su delovali iznenađeno nakon što su im stavljene lisice na ruke. Čuo sam da ovo nije jedini pretres, nego je policija upala u još nekoliko objekata širom grada - kaže očevidac hapšenja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track