SARU POSEĆUJEMO NA GROBLJU, OTAC JE NEM OD BOLA, A MAJKA SE OSUŠILA: Potresna ispovest brata ubijene misice iz Vranja!
Foto: Printskrin/Facebook, T.S.

Godinu dana od zločina

SARU POSEĆUJEMO NA GROBLJU, OTAC JE NEM OD BOLA, A MAJKA SE OSUŠILA: Potresna ispovest brata ubijene misice iz Vranja!

Crna Hronika -

Sara Asanović (27) ubijena je pre godinu dana na benzinskoj pumpi u Vranju, a porodica ni dan-danas nije došla sebi od tragedije koja ju je zadesila.

Podsetimo, Asanovićeva je sedela s jednim mladićem u kafiću na pumpi, a s njima je bio i Marjan Stamenković (47). Kako se moglo videti na snimku zločina, nakon kraćeg razgovora, on je Sari pokazao nešto na telefonu, a zatim ustao, izvadio pištolj i hladnokrvno sasuo u nju šest metaka, a potom mirno otišao sa pumpe. U objektu je nastala panika, ali nesrećnoj devojci nije bilo spasa.

Pate

Porodica Asanović iz Vranja za Kurir kaže da je tuga sve veća iz dana u dan i da ništa ne može da izbriše sećanje na njihovu voljenu sestru i ćerku.

Sara Asanović
Sara Asanovićfoto: Facebook

- Obeležili smo joj godinu dana. Došao sam iz Švedske zbog parastosa, a kamo sreće da sam došao da obiđem sestru i njenu decu. Umesto da se radujem, ja sestri obilazim grob - kaže za Kurir brat ubijene Sare.

Već robijao

Jednu devojku zadavio, drugu izbo nožem

Marjan Stamenković, kako smo već pisali, dva puta je bio u zatvoru. Jednom zbog ubistva, a drugi put zbog pokušaja ubistva.

- On je 1998. godine zadavio devojku A. T., a potera za njim je tada trajala dve nedelje. Posle osam godina, izbo je nožem devojku H. T., ali je ona, pukom srećom, preživela. Stamenković je tada ranjen, a uhapšen je posle pet dana - kaže izvor i dodaje da je Stamenković bio proglašen smanjeno uračunljivim.

On dodaje da su njihovi roditelji neutešni i da ništa ne može da upotpuni prazninu koju je ostavilo brutalno ubistvo njihove ćerke.

- Majka i otac se osećaju loše. Živi su, ali zdravi nisu. Otac sedi i nem je od bola, boluje od depresije. Majka se osušila, ne spava, niti jede. Niko ne može da shvati zašto se sve ovo dogodilo. Moja sestra je bila mnogo dobra i nikada nikome ne bi naudila - priča brat.

Problemi

Kako kaže, Sara je pre ubistva imala ozbiljne životne probleme.

00:45

TRENUTAK UBISTVA SARE ASANOVIĆ NA BENZISKOJ PUMPI U VRANJU

- Roditelji su pokušali da joj pomognu na sve načine, obraćali su se svim institucijama.

O Stamenkoviću, koji je Sari presudio, brat ne želi da govori.

- Ne mogu ništa da kažem o ubici. Sara se zatekla na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme. Da nije ubio moju sestru, ubio bi nekog drugog, od njegove ruke bi stradale nečija sestra, majka ili ćerka - kratko je zaključio.

Misica

Pobeđivala na takmičenjima lepote

Sara Asanović proglašena je 2013. godine za mis šarma i dobila je nagradu publike na takmičenju Karanfil devojče. Ona je, kako su ispričali prijatelji, zbog izuzetne lepote, učestvovala na izborima za mis.

- Posle toga je bila član modne agencije, ali je zbog problema prestala da radi. Odselila se, navodno, u Nemačku, a bila je i udata - ispričali su prijatelji.

Marjan Stamenković, da podsetimo, posle zločina se skrivao od policije dva dana. Kada su ga locirali, zabarikadirao se u šupi obližnje kuće.

Stamenković
Stamenkovićfoto: Facebook Printscreen

- Kada su policajci pokušali da upadnu u njegov štek, presudio je sebi pucnjem iz pištolja u glavu. Kasnije je utvrđeno da je iz istog oružja ubio i nesrećnu Saru.

Kurir.rs/ Jovan Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track