VIKNUO "OVO JE SRBIJA": Masovna tuča u Kninu

Obračun u kafani, radili i noževi

VIKNUO "OVO JE SRBIJA": Masovna tuča u Kninu

Crna Hronika -
Čovek iz Viškova povikao "Ovo je Srbija", na šta su reagovali drugi gosti što je dovelo do svađe, a potom i tuče

ZAGREB - U kninskoj kafani "Tri lovca" izbila je masovne tuča, pošto je 55. godišnjak iz Viškova kod Rijeke povikao "Ovo je Srbija", na šta su reagovali drugi gosti što je dovelo do svađe, a potom i tuče.

Kako je saopštila kninska policija, čovek iz Viškova kod koga je nađen nož koji je oduzet, osumnjičen je za povredu ugleda Hrvatske, a jedan od učesnika, maloletnik s područja Knina za nanošenje teških telesnih povreda 73.godišnjem Kninjaninu. Pored njega, lakše je povređen i 40.godišnjak iz Knina.

Policija nije navela nacionalnosti učesnika tuče, kao ni sve izjave koje su bile povod za tuču utorak uveče u kninskom ugostiteljskom objektu. Osumnjičeni 55. godišnjak je pritvoren uz krivičnu prijavu, a protiv osumnjičenog maloletnika će opštinskom tužilaštvu za omladinu u Šibeniku biti podneta kaznena prijava.

Protiv ostalih učesnika tuče, 37.godišnjaka, 40.godišnjaka, dvojice 43.godišnjaka i 73.godišnjaka, svi iz Knina, i osumnjičenog maloletnika s tog područja biće podnet optužni predlog prekršajnom sudu u Kninu zbog prekršaja protiv javnog reda i mira. Osumnjičeni 55. godišnjak će, osim za prekršaj kršenja javnog reda i mira, biti prijavljen i za prekršaj iz Zakona o oružju.

Ovo je prva nacionalno motivisana tuča posle dugog vremena. Policija je bila ažurna, za razliku od prošlonedeljnog incidenta u Delnicama kada je oko 20 navijača domaćeg fudbalskog kluba vikalo "Ubi Srbina" i dizalo ruke na ustaški pozdrav, a da niko nije reagovao, a službena lica ni mediji nisu ni pomenuli njihovo divljanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track