UBIJALI ZBOG KUĆE, 200 DINARA I GREJANJA! Udarac sekirom u glavu nemoguće je preživeti! NAJKRVAVIJI ZLOČINI U SRBIJI!
Foto: Dragan Ilić, Kurir.rs/S.S., Zorana Jevtić, Kurir.rs/J.S.

horor

UBIJALI ZBOG KUĆE, 200 DINARA I GREJANJA! Udarac sekirom u glavu nemoguće je preživeti! NAJKRVAVIJI ZLOČINI U SRBIJI!

Crna Hronika -

Devizni penzioner M.P. (72) uhapšen je juce u Negotinu jer zbog sumnje da je sekirom ubio svog prijatelja G.M. (52)

Motiv zločina, navodno, su dugovi, a u pitanju je suma od 900 evra koje je osumnjčeni pozjamljivao ubijenom.

- Sumnja se da je M.P. pozajmljivao novac svom cimeru, ali da ga on nije redovno vraćao. Sukobili su se oko toga, pa je, kako se sumnja, M.P. dograbio sekiru i G.M. udario u glavu. On je sacekao da nesrećni čovek umre, izašao iz stana i sam obavestio policiju šta se dogodilo - priča izvor i navodi da je naložena obdukcija.

U poslednje vreme bilo je više slučajeva gde je kao oružje prilikom ubistva korišćena sekira. Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da se napadi sekirom retko preživljavaju.

radovanović
radovanovićfoto: Kurir

- U građanskim ubistvima sekira se koristi češće od vatrenog oružja, a ali ređe od noža. Ona je teška i masivna, od njenih udaraca se ne možete braniti. Ubadanje nožem je moguće preživeti, ali udarac sekirom u glavu, naročito ako napadač udari oštrom stranom, gotovo uvek vodi ka smrtnom ishodu - objašnjava Radovanović.

Govoreći o konkretnom zločinu u Negotinu, Radovanović kaže da je jezivo to što je osumnjičeni sačekao da žrtva umre, pa se tek onda javio policiji.

- Jedan detalj čini ovaj zločin problematičnim, a to je što je osumnjičeni udarao žrtvu, sačekao da ona premine, a kada se sve završilo zvao policiju. To vuče na psihopatiju - objašnjava Radovanović.

Ubio starog vlasnika kuće

Živojin N. (72) pre deset dana uhapšen je u Rušnju zbog sumnje da je Živka Đ. (67), prethodnog vlasnika kuće koju je kupio, usmrtio sekirom nakon kraće rasprave. - Osumnjičeni je kupio kuću ubijenog na licitaciji, ali je Živko i dalje povremeno dolazio u kuću. Dugo su bili u sukobu, a kada je Živko ponovo došao, posvađali su se i Živojin ga je izudarao sekirom, pa se sam prijavio policiji - rekao je izvor.

Rušanj, Ubistvo
foto: Zorana Jevtić

Unuk ubio babu

U oktobru prošle godine Veljko N. (18) posle svađe sekirom je ubio svoju babu Verici N. (67) u selu kod Kraljeva.

- Stalno su se svađali, nikako nisu mogli da pronađu mir. On je posle kraće svađe oko grejanja, iz dvorišta uzeo sekiru i uleteo u prizemlje kuće, a potom nasrnuo na babu i ubio je dok je njegova sestra bila u drugoj sobi zaključana - rekao je izvor i dodao da je Veljko izleteo iz kuće i vikao "Zovite policiju!".

Veljko N., majka, Kraljevo, unuk, unuk ubio babu
foto: Kurir/J.S., Privatna Arhiva

Sin ubio majku

U junu prošle godine, policija je uhapsila Srđan P. zbog sumnje da je usmrtio svoju majku Slavujku P. udarcima sekirom. - Srđan P. uhapšen je zbog sumnje da je na spavanju ubio svoju majku. Nesrećna žena pronađena je mrtva u porodičnoj kući u Bačkoj Palanci, a pored kuće bila je krvava sekira - rekao je izvor iz istrage.

Bačka Palanka, ubistvo, S.P., sin ubio majku
foto: Kurir.rs/S.S.

Iskasapio druga zbog 200 dinara

Krajem marta prošle godine Igor Š. (25) uhapšen je zbog sumnje da je u Vranju sekirom ubio svog prijatelja Vojislava S. (50). - Pre zločina njih dvojica su sedeli kod Igora, koji je poslao Vojislava u prodavnicu po cigarete i dao mu 2.000 dinara. Navodno, Vojislav se vratio iz prodavnice sa pogrešnim cigaretama i vratio Igoru samo 200 dinara kusura. On je pobesneo, uzeo sekiru i udarao ga dok nije preminuo - rekao je izvor tada.

Igor Š.
foto: Printscreen/Youtube

Ubio oca koji mu je došao u posetu

U decembru 2020. godine Dejan I. (45) uhapšen je u selu Slatina kod Kruševca zbog sumnje da je sekirom ubio svog oca Stanislava I. (70) u dvorištu kuce. - Ubijeni Stanislav živeo je u Kruševcu, došao je da poseti sina. Nakon kraće svađe i velike galame Dejan je uzeo sekiru i njome ubio oca. Prizor je bio jeziv, a Dejan je sam pozvao policiju i mirno se predao - objasnio je izvor tada.

ubistvo, sin ubio oca, Slatina
foto: Dragan Ilić

Kurir.rs/Jovan Mladenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track