STEŽE SE OBRUČ OKO DŽONIĆA: Istraga likvidacije tročlane porodice Đokić ulazi u završnicu u pritvoru zadržani OTAC I SIN!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir, Facebook

zločin u aleksincu

STEŽE SE OBRUČ OKO DŽONIĆA: Istraga likvidacije tročlane porodice Đokić ulazi u završnicu u pritvoru zadržani OTAC I SIN!

Crna Hronika -

Kako se istraga otmice i likvidacije ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca bliži kraju posle skoro šest meseci, sve je uži obruč oko prvoosumnjičenog za monstruozan zločin Gorana Džonića.

Dvojica osumnjičenih, braća Kostadin i Aleksandar Milošević iz Moravca, poznatiji kao braća Jojke, koje je Džonić nakon hapšenja označio kao glavne planere a jednog od njih i kao izvršioca stravičnog zločina, juče su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode jer u dosadašnjem toku postupka nisu nađeni dokazi koji ih povezuju sa ubistvom.

Osim Gorana Džonića u pritvoru je ostao njegov sin Stefan, dok je Milan pušten danas. Ne isključuje se mogućnost da bi i drugi sin uskoro mogao da bude pušten da se brane sa slobode, po pristizanju preostalih veštačenja, a imajući u vidu da je desetoro svedoka potvrdilo da je u noći zločina bio na svojom radnom mestu, te da do sada nema indicija da je na drugi način umešan u ubistvo.

Miloševići su 1. marta pušteni iz pritvora (u kojem su se nalazili od hapšenja 22. oktobra) odlukom sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, a nakon što je Više javno tužilaštvo u Nišu sudu dostavilo mišljenje da je osnovan takav predlog branioca osumnjičenih Mladena Magdelinića.

- Imajući u vidu da iz dopisa VJT Niš proizilazi da do sada prikupljeni dokazi u istrazi koju sprovodi VJT Niš ne upućuju na stepen osnovane sumnje da su okrivljeni Kostadin i Aleksandar Milošević učinili krivično delo koje im se stavlja na teret naredbom o proširenju istrage, dakle ne postoji osnovana sumnja da su okrivljeni učinili krivično delo za koje se protiv njih vodi istraga, ne postoje više razlozi za pritvor propisani odredbom člana 211 stav 1 tačka 4 ZKP - stoji u rešenju Višeg suda u Nišu.

Avokat Mladen Magdelinić, koji sa Andrijom Magdelinićem brani braću Jojke, očekuje skoro podizanje optužnice uz uverenje da u njoj neće biti imena Miloševića.

- Ako se pročita rešenje kojim je uknut pritvor vidi se da i tužilaštvo smatra da nema dokaza koji upućuju na osnovanu sumnju za okrivljene Miloševiće da se ima voditi postupak protiv njih, to je nama najbitnije - rekao je Magdelinić sinoć, nakon puštanja Miloševića.

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić ubijeni su 27.septembra 2021.godine nakon što su iz Moravca krenuli ka svom stanu u Aleksincu. Njihova spaljena tela pronađena su 2.oktobra na mestu zvanom „Dudin gaj“ kraj Južne Morave u ataru Moravca, dok je spaljeni „pasat“ u kojem su se nalazili otkriven desetak kilometara dalje u ataru sela Tešica.

Zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, uhapšen je prvo Đokićev brat od tetke Goran Džonić (59) a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan Džonić koje je on doveo u sumnju da su umešani u zločin svojim neodgovornim izjavama. Braća Milošević su uhapšeni nakon što ih je Džonić imenovao kao planere likvidacije a Konstantina i navodno kao glavnog egzekutora koji je ubio svo troje Đokića, ali osim njegove izjave ništa ih drugo nije dovodilo u vezu sa ubistvom. Za sada, prikupljeni dokazi direkno sa zločinom povezuju jedino Džonića.

Kurir.rs/Blic

bonus video:

00:09

Milan Džonić pušten iz pritvora, sačekala ga porodica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track